News

Noua ordine mondială, anunțată de Vladimir Putin după întâlnirea cu Xi Jinping. Avertisment dur pentru SUA

Vladimir Putin l-a vizitat pe Xi Jinping, iar la finalul discuțiilor de la Beijing cei doi lideri au anunțat o nouă ordine mondială și au avertizat SUA.
17.05.2024 | 14:12
Noua ordine mondiala anuntata de Vladimir Putin dupa intalnirea cu Xi Jinping Avertisment dur pentru SUA
Noua ordine mondială, anunțată de Vladimir Putin după întâlnirea cu Xi Jinping. Avertisment dur pentru SUA. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Xi Jinping și Vladimir Putin au condamnat, așadar, SUA, stat pe care-l consideră drept un ”hegemon agresiv încă din vremea Războiului Rece, care seamănă haosul peste tot”. De asemenea, Xi Jinping și Vladimir Putin au anunțat o colaborare fără precedent între Rusia și China, două țări care doresc să dea ora exactă în ”noua ordine mondială”.

Noua ordine mondială, anunțată de Vladimir Putin după întâlnirea cu Xi Jinping

Așadar, Vladimir Putin și Xi Jinping anunță că vor crea noi oportunități pentru ca țările lor să se dezvolte economic, dar și pentru ca relațiile internaționale să fie consolidate. Desigur, cei doi lideri de stat au discutat și despre securitate și au abordat subiecte precum Taiwanul, Ucraina sau Coreea de Nord.

ADVERTISEMENT

”Relația China-Rusia de astăzi este câștigată cu greu, iar cele două părți trebuie să o prețuiască și să o cultive”, a declarat Xi Jinping. Desigur, nu au scăpat de amenințare Statele Unite ale Americii, care au fost informate că ”vor primi scump” pentru toată politica dusă în ultimul secol.

”Statele Unite încă gândesc în termenii Războiului Rece și se ghidează după logica confruntării în bloc, punând securitatea unor grupuri înguste mai presus de securitatea și stabilitatea regională, ceea ce creează o amenințare la adresa securității tuturor țărilor din regiune. Statele Unite trebuie să renunțe la acest comportament”, au transmis cei doi lideri, într-o declarație comună.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Vladimir Putin și Xi Jinping au condamnat inițiativele de confiscare a activelor și proprietăților străine, în contextul în care UE și NATO discută despre redirecționarea activelor rusești spre Ucraina. Conform Reuters, Xi Jinping l-a întâmpinat pe Putin pe un covor roșu în afara Sălii Mari a Poporului din Beijing, unde au fost salutați de soldații Armatei de Eliberare a Poporului.

China și Rusia au declarat un parteneriat ”fără limite” în februarie 2022, când Putin a vizitat Beijingul cu doar câteva zile înainte de a trimite zeci de mii de soldați în Ucraina. Acum, Xi, în vârstă de 70 de ani, și Putin, în vârstă de 71 de ani, au semnat joi o declarație comună despre ”noua eră”, care a proclamat opoziția față de SUA.

ADVERTISEMENT

Rusia, care poartă război împotriva forțelor ucrainene ajutate de NATO, și China, sub presiunea unui efort concertat al SUA de a contracara forța sa militară și economică în creștere, au găsit din ce în ce mai mult o cauză geopolitică comună, conform analiștilor politici.

Xi i-a spus lui Putin că cei doi au șansa de a conduce schimbări pe care lumea nu le-a văzut într-un secol, pe care mulți analiști le consideră o încercare de a contesta o ordine globală condusă de SUA. Washingtonul consideră China drept cel mai mare concurent al său și Rusia drept cea mai mare amenințare din punct de vedere militar.

ADVERTISEMENT

Vizita lui Putin vine la câteva săptămâni după ce secretarul de stat al SUA Antony Blinken a zburat în China pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la sprijinul Chinei pentru armata Rusiei. Cu toate acestea, Vladimir Putin și Xi Jinping par mai apropiați ca niciodată, oricât de mult ar deranja asta în Occident.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”