News

Nouă persoane au fost împușcate pe o plajă din Florida, SUA. Un bebeluș de un an, pe lista victimelor

Nu mai puțin de 9 persoane au fost împușcate pe o plajă din Florida, inclusiv un bebeluș de un an. Anchetatorii vorbesc despre o răfuială între găști.
30.05.2023 | 10:37
Noua persoane au fost impuscate pe o plaja din Florida SUA Un bebelus de un an pe lista victimelor
Nouă persoane au fost împușcate pe o plajă. Foto: CNN
ADVERTISEMENT

Oamenii se plimbau liniștiți pe plajă, în apropiere de Johnson Street și North Broadwalk, o pasarelă pietonală plină de palmieri, moment în care mai multe persoane au căzut secerate din senin. Totul a pornit de la un schimb de focuri între două găști rivale, astfel că este exclusă ipoteza unui atac terorist.

Nouă persoane împușcate pe plajă în Florida

Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Poliție local, Deanna Bettineschi, polițiștii au reținut deja un suspect, însă caută în continuare un alt posibil individ responsabil de împușcarea accidentală a oamenilor nevinovați: un bărbat care purta o cămașă neagră cu mânecă scurtă și dreadlocks.

ADVERTISEMENT

Victimele colaterale ale răfuielii între găști au vârstele de la 1 la 65 de ani. Caremele de supraveghere din preajma locului unde s-a petrecut incidentul au surprins oamenii care se plimbau liniștiți pe pasarela pietonală de pe plajă, după care unii au căzut jos, loviți de gloanțe, iar alții au fugit pe unde au apucat.

Polițiștii au ajuns la fața locului la ora locală 18:45 și au găsit 9 persoane împușcate, printre care un bebeluș de 1 an. Răniții au fost transportați la Spitalul Regional Memorial și Spitalul de Copii Joe DiMaggio, potrivit purtătorului de cuvânt al Memorial Healthcare System, Yanet Obarrio-Sanchez.

ADVERTISEMENT

Deși purtătorul de cuvânt al spitalului a transmis că toate victimele sunt în stare stabilă, Bettineschi a remarcat că o persoană a ajuns pe masa de operație. Un centru de asistență pentru familie a fost înființat lângă Johnson Street și North Ocean Drive, a completat Bettineschi.

”Aceasta este o zonă în care familiile pot merge și pot vorbi cu detectivii de la fața locului și le pot pune întrebări despre membrii familiei și pot obține, de asemenea, informații despre vehiculele lor care ar putea fi în interiorul locului crimei”, au explicat oficialii. Hollywood Beach, zona unde a avut loc incidentul, este o cunoscută destinație turistică de lângă Miami, conform CNN.

ADVERTISEMENT

Zona era extrem de aglomerată în acel moment pentru că oamenii sărbătoreau Memorial Day. Oamenii au fost impresionați de o femeie, care s-a aruncat în fața gloanțelor pentru a proteja o tânără. Rapoartele locale confirmă că drumurile au fost închise și un perimetru mare a fost creat pentru a permite oficialilor să-și desfășoare investigațiile.

Între timp, Poliția a îndemnat publicul larg să stea departe de Hollywood Beach, de la Johnson la Garfield Street. “Plaja noastră are milioane de vizitatori de plajă pe an. Este o destinație foarte populară și frumoasă“, a declarat primarul Levy în citate raportate de South Florida Sun Sentinal. “Aceasta este o întâmplare nemaivăzută. De obicei, este o plajă liniștită”, a completat oficialul.

ADVERTISEMENT

Statistic, în medie, la fiecare 24 de ore peste 315 oameni din Statele Unite ale Americii sunt împușcați, fie că e vorba de suicid, tentative de suicid, crime, atacuri armate, intervenția polițiștilor sau victime colaterale ale unor împușcături, cum este și cazul de față, de pe această plajă. 106 oameni mor în fiecare zi din cauza împușcăturilor, conform datelor oficiale.

ADVERTISEMENT
Tags: