News

Nouă persoane au fost rănite, după un grav accident rutier produs în Iași. Au fost implicate trei mașini

30.09.2020 | 09:51
Noua persoane au fost ranite dupa un grav accident rutier produs in Iasi Au fost implicate trei masini
ADVERTISEMENT

După accidentul soldat cu decese de la Lețcani, un alt eveniment rutier grav a fost raportat pe raza județului Iași, acolo unde nouă persoane au fost rănite marți seară.

În evenimentul rutier au fost implicate nu mai puțin de trei autoturisme, iar cauza principală a fost cea clasică: neadaptarea vitezei la condițiile meteo nefavorabile.

ADVERTISEMENT

Dintre cei nouă răniți inițial, cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dat fiind faptul că rănile suferite au fost ceva mai grave.

Accident grav în Iași, soldat cu nouă persoane au fost rănite

În cursul serii de marți, un grav accident de circulație în care au fost implicate mai multe autoturisme s-a produs în județul Iași.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 20.55, un apel la 112 a anunțat producerea unui accident rutier în localitatea Păun, comuna Barnova, județul Iași. Au fost Implicate trei autoturisme, iar din cei nouă pasageri, cinci primesc îngrijiri medicale.

Imediat, la fața locului au fost trimise o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat, cu nouă pompieri militari cât și două ambulanțe aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Iași. Cel mai probabil din cauza neadaptării vitezei la condițiile meteorologice s-a produs accidentul, scrie Bzi.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, se pare că impactul a fost atât de puternic încât motorul uneia dintre mașini a fost proiectat în pădurea aflată la marginea drumului.

”ISUJ Iași, ora 20.55 apel primit prin 112, accident rutier în localitatea Păun, comuna Barnova, județul Iași. Implicate trei autoturisme, nouă ocupanți, cinci victime primesc îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Au fost direcționate o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat, cu nouă pompieri militari, iar de la SAJ Iași au fost direcționate două ambulanțe. Acțiunea este în dinamica”, se arată în comunicatul oficial al autorităților.

Cum s-a produs accidentul

Din primele informații se pare că vinovat de cele întâmplate ar fi unul dintre șoferii implicați, arată primele date. Într-o curbă ar fi încercat să depășească un autoturism.

Anca Vijiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași: ”Pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă și a carosabilului umed, ar fi pătruns pe contrasens și ar fi acroșat două autoturisme. În urmă, evenimentului rutier au rezultat șase victime, respectiv doi dintre conducătorii auto și patru pasageri.”

Persoanele rănite au fost transportate la spital și sunt în stare stabilă. Pagubele materiale sunt însemnate. Cele trei mașini au fost serios avariate.

ADVERTISEMENT