ADVERTISEMENT
News

Noua prognoză transmisă de ANM! Ce vreme ne așteaptă de Florii

Autor: Bogdan Solomon | 11.04.2020 | 17:46
Noua prognoză transmisă de ANM! Ce vreme ne așteaptă de Florii
Ne așteaptă vreme bună în Duminica Floriilor. Sursa foto: bzi.ro

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității  prognoza actualizată pentru weekend-ul 11-12 aprilie, iar veștile sunt cât se poate de bune, pentru că vremea intră oficial într-un proces de încălzire continuă. Asta înseamnă că în Duminica Floriilor ne așteaptă temperaturi cu adevărat primăvăratice, normale pentru perioada în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT

Vom avea parte de vreme frumoasă în Duminica Floriilor. Unele precipitații pot apărea doar pe arii restrânse

De valori minime ceva mai scăzute în comparație cu restul teritoriului vor avea parte locuitorii din estul Transilvaniei, unde mercurul din termometre va ajunge să indice chiar și -6 grade Celsius. Doar pe timpul nopții, însă, pentru că ziua aduce temperaturi apropiate de pragul normal pentru acest interval.

Potrivit specialiștilor, în unele zone vor exista și condiții pentru ploi slabe cantitativ, însă cantitatea de precipitații va fi în general redusă, cu posibilitatea de a-și face apariția și unele intensificări ale vântului.

În Capitală ne așteaptă o vreme deosebit de caldă de Florii, șansele ca vreun strop de ploaie să-și facă simțită prezența pe 12 aprilie fiind extrem de reduse.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă va ploua slab în regiunile de deal și de munte

Până atunci, ne bucurăm de o primă zi de weekend cât se poate de plăcută, cu valori termice în continuă creștere. Chiar dacă trebuie să stăm acasă, asta nu înseamnă că nu putem să simțim din când în când că primăvara și-a făcut în sfârșit apariția.

În zonele de munte, cerul va fi variabil pe timpul zilei, cu posibile înnorări, în Carpații Meridionali putând să cadă și câțiva stropi de ploaie, însoțiți de unele intensificări ale vântului.

Cât despre temperaturile maxime, acestea se vor încadra, în general, între 14 și 21 de grade, iar minimele între -3 și 8 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, până spre -6 grade.

ADVERTISEMENT

Pe arii restrânse, în nord și în centrul țării, precum și în zonele depresionare, vor exista condiții favorabile pentru brumă.

În București, valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă, dar se vor situa în limite normale pentru intervalul în care ne aflăm. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat, în vreme ce temperatura maximă va fi de 19-20 de grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 7 și 8 grade.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!