Life

Noua schemă care face ravagii pe Gmail. Ce mesaj primesc utilizatorii și cum sunt păcăliți

O nouă schemă face ravagii pe Gmail. O mulțime de utilizatori ajung să fie păcăliți prin intermediul unor mesaje care par cât se poate de reale.
21.05.2024 | 13:25
Noua schema care face ravagii pe Gmail Ce mesaj primesc utilizatorii si cum sunt pacaliti
Noua schemă care face ravagii pe Gmail. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

E în desfășurare o nouă schemă de fraudă pe Gmail. O mulțime de utilizatori ajung să fie păcăliți. Mesajul pe care aceștia îl primesc pare a fi unul cât se poate de credibil. Astfel, numărul victimelor este într-o continuă creștere.

Noua schemă care face ravagii pe Gmail

În ultimii ani, numărul tentativelor de fraudă online a crescut semnificativ. Există anumite aplicații care le imită pe cele autentice și care odată instalate le permit hackerilor să obțină accesul la datele personale, dar și cele bancare.

ADVERTISEMENT

Totodată, au apărut și numeroase mesaje, ori e-mailuri pe care multe persoane le primesc. Acestea ajung să fie păcălite, iar mai apoi oferă singure anumite date personale, care îi ajută pe hackeri.

Inclusiv băncile din România, dar și din străinătate au emis constant avertismente în acest sens, astfel încât clienții să fie în siguranță. Între timp însă, hackerii caută diferite metode. Iar o nouă schemă face ravagii acum pe Gmail.

ADVERTISEMENT

În Marea Britanie o mulțime de persoane au fost deja păcălite. Acestea primesc mesaje prin care sunt informate că dispozitivul lor este în pericol. Este vorba despre niște email-uri false, dar cât se poate de credibile, arată Mirror.

Cum acționează hackerii

Acestea ajung deseori pe Gmail și sugerează că software-ul antivirus vital a expirat și că este nevoie de măsuri urgente pentru ca datele personale să rămână în siguranță. Pentru ca lucrurile să pară și mai reale, mesajele par că au fost trimise de către marca de încredere McAfee.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că aceasta este una dintre cele mai mari firme de securitate din lume. Tocmi din acest motiv, e nevoie ca toți utilizatorii să fie precauți. „Atenție la aceste e-mailuri FALSE ale McAfee”, a declarat Action Fraud într-o postare pe X.

Astfel, dacă pe Gmail ai primit un mail în care pare că McAfee te invită să îți actualizezi abonamentul, verifică bine mesajul. O mulțime de tentative de fraudă au fost deja localizate, iar numărul victimelor este în creștere.

ADVERTISEMENT

„E-mailurile afirmă că computerul destinatarului «ar putea fi în pericol» din cauza «virușilor și a altor programe malware» dacă nu își reînnoiește abonamentul antivirus. Link-urile din e-mailuri duc la site-uri de phishing care sunt concepute pentru a fura informații personale și financiare”, mai transmite sursa citată.

Trebuie menționat faptul că atât Gmail cât și Yahoo au un sistem foarte bun de detectare a spam-ului. Pe de altă parte, sunt cazuri în care unele mesaje pot trece neobservate. Tocmai din acest motiv este esențial ca utilizatorii să fie în alertă.

La rândul lor, cei de la McAfee au o întreagă pagină web dedicată unor astfel de probleme. „Infractorii cibernetici țintesc persoanele fizice prin intermediul unor e-mailuri false care par a fi trimise de o companie stabilită și legitimă.

Scopul lor este de a vă face să vă dezvăluiți informații private și sensibile, cum ar fi detaliile cardului de credit, data nașterii și multe altele”, se arată pe site-ul McAfee.

ADVERTISEMENT