Fotbal intern

SUPER-INTERVIU cu unul dintre cei mai talentaţi jucători din Liga 1: “Iubita mea s-a angajat pentru că un an nu am luat niciun ban!”

Dinamo se află în obiectivul impus la începutul sezonului, adică situarea pe locul patru, poziţie pe care o ocupă după rezultatele excelente obţinute în ultimele două etape. Egalul din...
13.03.2014 | 13:20
SUPERINTERVIU cu unul dintre cei mai talentati jucatori din Liga 1 Iubita mea sa angajat pentru ca un an nu am luat niciun ban

Dinamo se află în obiectivul impus la începutul sezonului, adică situarea pe locul patru, poziţie pe care o ocupă după rezultatele excelente obţinute în ultimele două etape. Egalul din Ghencea şi victoria 1-0 cu Corona Braşov au venit şi ca urmare a unor evoluţii excelente ale mijlocaşului Valentin Lazăr, unul dintre cei mai în formă fotbalişti ai “cîinilor” în acest moment. Cu Steaua, mijlocaşul a început pe bancă, însă intrarea sa din minutul 54 a revitalizat decisiv partida, fapt pentru care disputa cu braşovenii i-a asigurat un loc în prima garnitură, ipostază din care a marcat golul victoriei împotriva braşovenilor de pe ultimul loc. FANATIK.RO a stat de vorbă cu noua senzaţie a “cîinilor”!

Care este secretul formei bune pe care o traversezi, mai ales că vii după o accidentare?

– Nu am niciun secret, pur şi simplu mă simt foarte bine din toate punctele de vedere şi sînt eu liniştit, de aia îmi iese jocul aşa cum vreau, iar asta mă bucură extraordinar de tare.

E golul cu Corona cel mai important al tău, avînd în vedere că a adus Dinamo pe locul patru?

– Sub nicio formă, pentru că eu nu-mi pun în cap să marchez. Vreau să ajut echipa să cîştige, iar punctele obţinute după o victorie sînt cea mai frumoasă recompensă posibilă, aşa că golul marcat e cel mai puţin important. Chiar dacă mă bucur că l-am dat!

În meciul din Ghencea, cu Steaua, ai schimbat faţa jocului. Te-au motivat aroganţele pe care rivalii le-au făcut înaintea meciului?

– Nu a fost asta. Păi ce, crezi că pe mine mă interesează aşa ceva? A ştiut Mister Stoican să ne motiveze aşa cum trebuie pentru meci. Şi eu am jucat cu mult entuziasm poate şi datorită faptului că a fost primul meu derby de România.

1.FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-CHINDIA TARGOVISTE 5-0,CUPA ROMANIEI TIMISOREANA (31.10.2013)

“Cei de la Steaua vor avea mai multă grijă cu declaraţiile”

Totuşi, consideri normală atitudinea lor dinaintea meciului? Tu ai fi procedat la fel dacă vă aflaţi în posturi opuse faţă de cum vă aflaţi acum?

– Nu mi se par normale, dar este treaba lor. Eu nu sînt genul, îmi văd de treaba mea. Sînt însă sigur că de acum vor avea mai multă grijă şi vor fi  mai atenţi cu declaraţiile astea. Le-am arătat pe teren de ce sîntem în stare.

Urmează dubla din Cupă cu Steaua. Crezi că aveţi forţa să treceţi de Steaua?

– Categoric! Putem să-i eliminăm şi cu două egaluri, în prelungiri, la 11 metri, nu contează cum. Ne dorim mult să ne calificăm şi vom face tot ce putem pentru a reuşi lucrul ăsta!

La meciul din Ghencea ai avut un moment în care i-ai dat mingea printre picioare lui Sănmărtean. A fost ceva premeditat, să-l intimidezi?

– Nici vorbă! Ce, eu n-am păţit să iau mingea printre picioare de la Dumitraş? Pentru mine sînt lucruri normale pe un teren de fotbal, nu au legătură cu umilirea adversarului sau intimidarea lui.

“Rotariu a greşit, dar l-am încurajat!”

Ce părere ai despre gestul lui Rotariu de a semna contract de impresariat cu Anamaria Prodan?

– A făcut o greşeală, dar din ce am înţeles totul se rezolvă pînă la urmă. Am făcut şi noi, colegii, tot posibilul să fim alături de el, să-l încurajăm, că ne-am dat seama că e puţin debusolat. Trebuie să depăşească repede momentul.

Eşti într-o formă bună a carierei, însă din ce ţin minte, în trecut ai avut mai multe momente de cumpănă…

Da, primul a fost pe la 12 ani, cînd am vrut să mă las de fotbal. Jucam la juniori şi dădeam mai multe goluri în fiecare meci, iar părinţii celorlalţi copii, din invidie, au început să vorbească urît de mine şi, copil fiind, mă afectau chestiile astea. Nu aveam de gînd să mai continui, dar după numai două zile, a venit antrenorul la mine acasă să mă ia înapoi. Îi mulţumesc mult de tot!

Apoi a fost episodul de la Petrolul, cînd ai fost dat afară de Răchită. Ce s-a întîmplat atunci?

– M-a băgat, zece minute, fundaş dreapta într-un meci, iar la final mi-a zis că nu are nevoie de mine şi am ajuns în liga a treia la Chimia Brazi…

“Prietena mea s-a angajat ca să mă ajute cu bani!”

La Sportul a fost cea mai dificilă perioadă din cariera ta. Cum ai rezistat?

– Un an de zile am fost neplătit… Niciun salariu, nimic, noroc cu familia şi prietenii care m-au susţinut moral şi financiar, ca să depăşesc momentul. Prietena mea chiar s-a angajat în perioada aia ca să mă ajute şi pe mine cu bani. Am avut noroc cu cei din jurul meu, că altfel nu ştiu ce s-ar fi întîmplat, că n-am mai jucat fotbal vreo şapte luni…

Dacă nu era perioada asta, consideri că puteai fi mai sus în carieră acum?

– Nu ştiu, pentru că eu oricum m-am pregătit tot timpul ăsta. Mergeam şi mă antrenam cu o grupă de juniori, ca să nu-mi ies de tot din ritm. Dar să vorbesc despre faptul că eram mai sus, mi-e greu. Pînă la urmă joc la Dinamo, un club uriaş, ce aş putea să-mi doresc mai mult la 24 de ani?