Sporturi

Noua senzație din baschetul francez! La 16 ani are 2,18 metri. VIDEO

09.08.2019 | 16:10
Noua senzație din baschetul francez! La 16 ani are 2,18 metri. VIDEO
Noua senzație din baschetul francez! La 16 ani are 2,18 metri. VIDEO

Victor Wembanyama este numele noii senzații a baschetului francez. Puștiul în vârstă de 16 ani măsoară 2,18 metri și este văzut drept unul dintre cei mai promițători juniori din Franța. Jucătorul de baschet născut în 2004 a intrat în atenția tuturor marilor cluburi din Europa, el fiind invitat de FC Barcelona la turneul denumit „MiniCopa del Rey”, dar în prezent acesta evoluează pentru Nanterre, clubul copilăriei sale.

Senzația din baschetul francez! Are 16 ani și măsoară 2,18

La vârsta de 11 ani, Victor Wembanyama măsura deja 1,95 metri, fiind remarcat ori de câte ori intra în sala de antrenament, restul colegilor săi atingând maxim înălțimea de 1,60 metri. Toți antrenorii săi sunt foarte impresionați de abilitățile tânărului jucător de baschet: „Va fi un jucător care va fi marcant pentru generația sa. În principiu nimeni la U13 nu dă slam dunk, însă el o făcea. Nu trebuie să fii un cunoscător ca să îți dai seama că Victor este un fenomen.”

„ N-am mai văzut așa ceva în Franța, nu are doar înălțimea ci și dexteritatea, iar aruncările sale de trei puncte sunt impecabile. Se mișcă bine pentru un jucător de mărimea lui, poate juca pe mai multe posturi, este un adevărat talent.”, a declarat Nicolas Mathieu, fondatorul societății FAASC, cel care se ocupă cu scouting-ul tinerilor jucători francezi și africani.

A fost invitat de Barcelona

În urmă cu un an, Victor Wembanyama a fost invitat de clubul spaniol Barcelona să joace în competiția MiniCopa del Rey, pentru care a jucat câteva meciuri, dar în cele din urmă acesta a ales să se întoarcă la Nanterre, clubul copilăriei sale. La Nanterre, puștiul joacă din 2010, club la care l-au adus părinții acestuia, care au fost și ei jucători de baschet profesionist. Părinții lui își doresc ca el să continue la clubul francez pentru a-și păstra reperele în viață.

Directorul sportiv de la Nanterre, declarând în urma dorinței de a rămâne la clubul francez: „Atât el cât și părinții lui au capul pe umeri și este foarte important ca în cariera sa să fie înconjurat de persoanele potrivite.”

  • 2,18 metri măsoară jucătorul de 16 ani francez
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri