Fotbal intern

Nouă jucători străini au plecat de la Botoșani, inclusiv golgeterul Marko Dugandzic! Cei 7 stranieri rămași în Moldova

22.03.2020 | 22:14
Noua jucatori straini au plecat de la Botosani inclusiv golgeterul Marko Dugandzic Cei 7 stranieri ramasi in Moldova
ADVERTISEMENT

Formația din Casa Pariurilor Liga 1 cu cei mai mulți jucători străini este FC Botoșani. Are nu mai puțin de 16! Formația patronată de Valeriu Iftime și antrenată de novicele Marius Croitoru a reușit în premieră calificarea în play-off-ul competiției.

Criza cauzată de coronavirus are repercursiuni importante asupra trupei moldave. După ce au așteptat la Botoșani câteva zile pentru a vedea decizia privind continuarea campionatului, cei mai mulți dintre stranierii Botoșaniului au plecat de la echipă. Unii dintre ei nu mai vor să se întoarcă la echipă, scrie ProSport.

ADVERTISEMENT

Nouă jucători străini ai celor de la FC Botoșani, printre care golgeterul Mario Dugandzic, au plecat din Moldova!

Marius Croitoru, la primul an ca antrenor principal, deși nu are licență și este trecut în foaie ca antrenor de portari, a reușit ceea ce tehnicieni mult mai titrați nu au făcut-o. A dus Botoșaniul – în premieră! – în turneul pentru titlu din Liga 1.

Este cea mai bună clasare a moldovenilor în istoria grupării, dar tocmai când orizonturile senine se deschideau deasupra urbei care i-a dat pe Eminescu sau Nicolae Iorga, ca să extrapolăm, a venit criza produsă de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Fotbalul s-a oprit peste tot, în Liga 1 s-a așteptat decizia UEFA, apoi s-au avansat două scenarii de reluare a competiției: unul pe 16 mai, al doilea pe 13 iunie. Puțini vorbesc despre înghețarea definitivă a sezonului, care ar însemna că nu vom mai avea fotbal în România până la toamnă!

La Botoșani este alarmă. Nu mai puțin de nouă dintre cei 16 stranieri pe care-i are sub comandă Marius Croitoru au plecat în țările natale, inclusiv golgeterul Mario Dugandzic, noua mină de aur a patronului Valeriu Iftime, adus liber de contract de la Osijek în perioada de pauză. Temerea mare este că mulți dintre jucătorii străini nu mai vor să revină la Botoșani!

ADVERTISEMENT

Doar șase jucători străini au mai rămas la Botoșani, printre ei fiind Enrico Papa și vedeta argentiniană Jonathan Rodriguez

Ca să discutăm la concret, cei 9 jucători străini care au părăsit deja Botoșaniul și se află alături de familii sunt portarul Ianoș Brânză (Moldova), fundașii Marcel Holzmann (Austria), mijlocașii Cascini (Argentina), Carlone (Belgia), Mario Ebenhofer (Austria), plus atacanții Marko Dugandzic (Croația), Hamidou Keyta (Franța), Realdo Fili (Albania) și Reagy Ofosu (Germania, de naționalitate ghaneză).

Veștile bune pentru cei de la Botoșani este că șapte dintre cei 16 stranieri au ales să nu părăsească România și să rămână alături de echipă. Este vorba despre portarul austriac Hankic, argentinianul Bryan Mendoza, care are și naționalitate italiană, vedetele Enrico Papa și Jonathan Rodriguez, macedonenii Stefan Așkovski și David Babunski, plus atacantul grec Minas Chalkiadakis.

ADVERTISEMENT

Bineînțeles că românii din lotul Botoșaniului, care nu sunt originari din localitate, au plecat din orașul moldav, printre aceștia fiind timișorenii Pap, Șeroni sau Haruț, sau suceveanul veteran Mihai Roman.

Patronul Valeriu Iftime nu se gândește încă la scăderea salariilor, dar vede o mare problemă dacă nu mai vin bani de la televiziuni

Valeriu Iftime, patronul Botoșaniului, a fost printre cei mai vocali președinți de club în această perioadă de criză. Acesta a avut o poziție corectă ținând cont de conjunctură, anunțând că, momentan, nu se pune problema reducerii contractelor jucătorilor de la Botoșani.

Nu am făcut nicio modificare. Eu sper să jucăm la finalul lunii mai, sau în iunie. Acum toată lumea e disperată. Eu cred că lucrurile se vor conjuga cu întreaga societate. În momentul ăsta nu poți să spui nimic. E o chestie reală, că prea au luat-o razna prețurile în fotbal. Sunt convins că fotbalul nu va muri, cum nu va muri societatea, dar poate așezați pe alte repere financiare.

Dacă nu se va juca, e clar că ne vom așeza la masă, vom negocia și salarii și tot, dacă vom primi bani de la televiziune mai puțini, e clar că vom avea o mare problemă. Dacă nu se joacă fotbal, echipa moare.

Eu aș vrea să mă concentrez acum pe ceea ce vrea Guvernul, să stăm izolați. Sunt niște bani pe care statul îi va da la un moment dat și noi vom apela la ei, chiar dacă vor fi multe hârtii de făcut. Trebuie să înțeleagă că se poate trăi și pe 3.000, nu doar cu 30.000. Eu sper ca în mai să se poată juca”, a declarat Valeriu Iftime, acest „Ion Creangă” al fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT