News

Nouă traficanți de droguri din Călărași au primit în total 43 de ani de închisoare. Decizia magistraților, definitivă

Curtea de Apel București a dictat 43 de ani de închisoare pentru nouă traficanți de droguri din Călărași. Decizia magistraților din Capitală este definitivă.
27.07.2022 | 22:57
Noua traficanti de droguri din Calarasi au primit in total 43 de ani de inchisoare Decizia magistratilor definitiva
Traficanți de droguri condamnați. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pedepse mari la închisoare pentru nouă traficanți de droguri care dețineau monopolul pe piața substanțelor psihoactive în Călărași.

Curtea de Apel București a decis 43 de ani de închisoare pentru nouă traficanți de droguri din Călărași

Dealerii de droguri care operau în Călărași, unde puneau pe piața stupefiantelor droguri precum cocaină și cannabis, au primit, în total, 43 de ani de închisoare, anunță DIICOT.

ADVERTISEMENT

Potrivit Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi, cea mai mare pedeapsă a fost primită de liderul grupării. Acesta a fost condamnat, definitiv, de Curtea de Apel București, la 10 ani de închisoare.

Ceilalți traficanţi au primit pedepse cuprinse între 1 an și 5 luni şi 7 ani 8 luni de închisoare. Conform aceleiași decizii a justiției, s-a mai dispus confiscarea specială în folosul statului a sumei de 7.640 lei şi obligarea inculpaţilor la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 21.120 lei.

ADVERTISEMENT

Acuzațiile aduse celor nouă inculpați din Călărași

Conform procurorilor, încă de la începutul anului 2018, membrii unui cunoscut grup infracţional de pe raza judeţului Călăraşi au început să desfăşoare activităţi în materia traficului ilicit de droguri de risc – canabis şi de mare risc – cocaină.

Într-o primă fază, traficanții au avut ca sursă de aprovizionare un cunoscut dealer de cocaină şi canabis de pe raza judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa.

ADVERTISEMENT

Acesta a căzut însă pe mâna Poliției, fiind arestat în aprilie 2018. Astfel, a intervenit o schimbare în această grupare. S-au modificat raporturile de forţă modul de organizare a activităţilor de procurare şi comercializare a drogurilor.

De la acea dată, rolul de coordonator în materia traficului şi consumului de droguri a revenit unui alt membru marcant al grupării, care a început să se implice activ în procurarea de cocaină şi canabis.

ADVERTISEMENT

Prin influența sa, acesta a consolidat în jurul său o adevărată reţea de traficanţi, prin atragerea unui număr mare de dealeri, atât dintre membrii familiei, cât şi dintre alte persoane care aveau preocupări în acest domeniu.

Regula de aur în această bandă de traficanți

După ce a creat o structură solidă în grupare, formată din oameni de încredere şi loiali, șeful bandei a impus un set de reguli şi principii menite să facă dificilă destructurarea sa de către organele de urmărire penală.

”Regula de aur”, scrie DIICOT, era aceea ca traficanţii să nu comunice informaţii importante prin apel telefonic, ci doar prin intermediul internetului.

”Liderul grupului se ocupa doar de procurarea şi punerea la dispoziţiei a mărfii, fără a interacţiona direct cu clienţii, de comercializare ocupându-se membrii din eşaloanele doi sau trei.

În plus, comercianţii de droguri au fost instruiţi să nu vină la sursa de aprovizionare însoţiţi de clienţii direcţi, iar tranzacţiile se realizau, în mare parte, în zona unui bar aflat în apropierea locuinţei liderului.

În acest mod, s-a reuşit în timp, obţinerea monopolului la nivel zonal pe piaţa de droguri, membrii grupării fiind principalii furnizori de asemenea produse de pe raza judeţului Călăraşi”, se mai arată pe site-ul DIICOT.

ADVERTISEMENT
Tags: