News

Nouă tragedie în Indonezia. Șapte persoane au murit în urma unei alunecări de teren

11.05.2021 | 13:41
Noua tragedie in Indonezia Sapte persoane au murit in urma unei alunecari de teren
ADVERTISEMENT

Șapte persoane și-au pierdut viața și alta este dată dispărută în Indonezia, în urma unei noi alunecări de teren.

Indonezia se confruntă cu o nouă tragedie. Mai mulți lucrători de la un sit de minereu din provincia Sumatra de Vest și-au pierdut viața. Alte nouă persoane au fost rănite, iar una este dată dispărută.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, în zona Solokul de Sud au avut loc ploi torențiale care au favorizat alunecările de teren. Muncitorii au fost prinși sub bolovani uriași și noroi.

În Indonezia astfel de tragedii sunt frecvente

Echipele de salvare au intervenit în zonă, dar munca lor a fost îngreunată de terenul accidentat. “Salvarea și transportul victimelor a fost extrem de dificilă”, a declarat Raditya Jati, purtătorul de cuvânt al Agenției pentru gestionarea dezastrelor.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au descoperit că mina din provincia Sumatra de Vest era neautorizată. De altfel, aceste situații sunt extrem de frecvente în Indonezia.

De la începutul acestui an, peste 20 de oameni și-au pierdut viața în accidente similare. În plus, foarte mulți muncitori care lucrează în astfel de situri suferă de boli grave din cauza utilizării pe scară largă a mercurului.

ADVERTISEMENT

Tragedii în lanț în Indonezia

În Indonezia, dar și în India anual sunt zeci de victime din cauza cutremurelor, dar și a ploilor torențiale care provoacă inundații și alunecări de teren.

În urmă cu aproape o lună, Indonezia a fost lovită de o altă tragedie. 41 de persoane și-au pierdut viața și alte zeci au fost date dispărute în urma alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale. Mii de oameni au fost evacuați și au rămas fără case în localitatea Lamenele, din insula Adonara.

ADVERTISEMENT

În cele mai multe cazuri misiunea salvatorilor este îngreunată de drumurile acoperite cu noroi, dar și de întreruperea curentului.  În ultimele două luni au mai murit alte 16 persoane din cauza inundațiilor în mai multe regiuni.

Potrivit unui studiu efectuat de Agenția indoneziană pentru gestionarea dezastrelor naturale, aproape jumătate din populația țării, adică peste 125 de milioane de persoane locuiesc în zone cu risc mare de alunecări de teren.

De la începutul anului și alte țări s-au confruntat cu inundații masive. Aproape 19 mii de australieni au fost evacuați în luna martie.

ADVERTISEMENT