News

Noua tulpină a Covid a ajuns în Turcia. Lista celor 33 de țări unde a fost depistată

02.01.2021 | 16:33
Noua tulpina a Covid a ajuns in Turcia Lista celor 33 de tari unde a fost depistata
ADVERTISEMENT

Noua tulpină a Covid-19, identificată pentru prima dată în Marea Britanie, a ajuns deja în 33 de țări, motiv de îngrijorare la nivel mondial.

B.1.1.7, așa cum a fost botezată noua variantă a virusului, se răspândește rapid în Marea Britanie, forțând guvernul să ia măsuri de protecție fără precedent.

ADVERTISEMENT

Ultima țară care a identificat cazuri de B.1.1.7 este Turcia, care a anunțat că a depistat 15 astfel de cazuri de turiști sosiți din Marea Britanie.

Noua tulpină din Marea Britanie a ajuns în Turcia

În consecință, turcii au închis granițele pentru britanici, începând cu 1 ianuarie 2021, devenind astfel a 33-a țară care este în alertă după ce a identificat infectări cu noua tulpină de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății din Turcia, Fahrettin Koca, a anunțat că cele 15 persoane infectate sunt în izolare și, de asemenea, au fost găsite și izolate și persoanele care au intrat în contact cu cei infectați.

Potrivit New York Times, 40 de țări pun deja în izolare călătorii care vin din Marea Britanie, după ce englezii au identificat primul caz de infectare cu B.1.1.7 pe 8 decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Alte țări, cum este și cazul Filipine, au decis să impună restricții inclusiv călătorilor din Statele Unite ale Americii, după ce statele Florida, California și Colorado au raportat primele cazuri de infectare cu această nouă tulpină.

Lista țărilor care au identificat deja noua tuplină în rândul populației e alcătuită din Marea Britanie, Turcia, Statele Unite ale Americii, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Emiratele Arabe Unite și Taiwan.

ADVERTISEMENT

Conform Digi 24, oamenii de știință din Africa de Sud au găsit, la rândul lor, o versiune similară a virusului botezată 501.V2, variantă care a ajuns în Australia, Franța sau Marea Britanie.

O altă variantă a Covid a fost găsită și în Nigeria și a fost botezată B.1.207. Oamenii de știință au anunțat că virusul a suferit până în prezent peste 20 de mutații, însă acest lucru nu ar trebui să provoace panică, fiind un proces natural.

ADVERTISEMENT
Tags: