ADVERTISEMENT
News

Noua tulpină de Covid-19 din Marea Britanie ar fi fost depistată și în România. Reacția Ministerului Sănătății

Autor: Adrian Baciu | 03.01.2021 | 15:44
Noua tulpină de Covid-19 din Marea Britanie ar fi fost depistată și în România. Reacția Ministerului Sănătății
Noua tulpină de Covid-19 din Marea Britanie, depistată și în România. Unde se află persoana infectată. Sursa foto: hepta.ro

Noua tulpină de Covid-19, descoperită recent în Marea Britanie, ar fi ajuns și în România. Medicii de la Institul Matei Balș anunță că o probă de laborator ridică suspiciuni în acest sens.

ADVERTISEMENT

UPDATE / Ministerul Sănătății a comentat informația conform căreia noua tulpină de Covid apărută în Marea Britanie ar exista în România.

O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvențierea genomului viral de către institutele sau unitățile sanitare abilitate, iar această procedura tehnica va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR”, au transmis reprezentanții ministerului, insistând că nu există nicio dovadă că noua tulpină ar exista în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Conform celor mai noi informații, este vorba de un bărbat care prezenta simptome specifice infecției cu noul coronavirus, iar în urma analizelor s-a stabilit că ar putea fi infectat cu noua tulpină SARS-CoV-2.

Începând de vineri, 1 ianuarie, lista țărilor în care a fost identificată infecția cu noua tuplină a COVID-19 a crescut la 33.

ADVERTISEMENT

Noua tulpină de Covid-19 din Marea Britanie a ajuns în România

Potrivit Gândul, medicii de la Institutul Matei Balș au confirmat că au descoperit virusul la un bărbat întors recent în țară. Acesta avea simptome de coronavirus, a fost testat pozitiv și s-a stabilit după analiză că este infectat cu noua tulpină, care este mai contagioasă.

Medicul Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului din Capitală, a confirmat pentru publicația citată că un pacient este internat în unitatea spitalicească în urma posibilei infecții cu noua tulpină a virusului SARS-COV-2.

ADVERTISEMENT

”Deocamdată nu avem detalii despre acest pacient. Este vorba momentan de o probă din laborator, urmează mâine să vedem cu ce se corelează această probă”, a declarat Cătălin Apostolescu.

Noua tulpină, depistată în peste 30 de state

Noua tulpină a Covid-19, depistată pentru prima dată în Marea Britanie în finalul anului 2020, a ajuns deja în 33 de țări, motiv de îngrijorare la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

B.1.1.7, așa cum a fost botezată noua variantă a virusului, se răspândește rapid în Marea Britanie, forțând guvernul să ia măsuri de protecție fără precedent.

Ultima țară care a identificat cazuri de B.1.1.7 este Turcia, care a anunțat că a depistat 15 astfel de cazuri de turiști sosiți din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Lista țărilor care au identificat deja noua tuplină în rândul populației e alcătuită din Marea Britanie, Turcia, Statele Unite ale Americii, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Emiratele Arabe Unite și Taiwan.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!