ADVERTISEMENT
News

Noua tulpină de Covid a infectat o angajată a unui hotel din Australia. Autoritățile sunt în alertă

Autor: Flaviu Popa | 07.01.2021 | 16:37
Noua tulpină de Covid a infectat o angajată a unui hotel din Australia. Autoritățile sunt în alertă
Noua tulpină de Covid a infectat încă o femeie din Australia. Foto: Hepta

Noua tulpină de SARS-CoV-2 a fost depistată la o angajată a unui hotel din Spring Hill, Brisbane, Australia.

ADVERTISEMENT

Femeia s-a plimbat timp de patru zile înainte de a se confirma infecția, conform anchetei epidemiologice declanșate de autorități.

Tânăra în 20 de ani e angajata unui hotel din Queensland și locuieste în Algester, în sudul Brisbane.

Noua tulpină de Covid a infectat o femeie din Australia

Pentru că a avut rezultat negativ la un test Covid recent efectuat, tânăra s-a dus la lucru pe 2 ianuarie, însă s-a simțit rău și a efectuat alt test Covid-19. Pentru că a ieșit în comunitate timp de patru zile de la infectare, autoritățile sunt în alertă mai ales că noua tulpină e foarte contagioasă.

ADVERTISEMENT

În Australia au mai fost identificate persoane infectate cu noua tulpină a Covid, dar toate sunt în carantinî. Mai exact, doi călători întorși la Sydney, trei la PErth, patru în Victoria și unul în Australia de Sud au fost diagnosticați cu noua tulpină, conform Mediafax.

Noua tulpină a Covid ar fi cu 70% mai contagioasă decât „originalul”, însă nu provoacă o formă mai agresivă a bolii decât cea precedentă.

Marea Britanie este în lockdown tocmai din cauza acestei tulpini noi care se răspândește într-un ritm amețitor. Noua tulpină a fost identificată deja în peste 30 de țări, printre care SUA și Australia, însă majoritatea cazurilor sunt persoane care au călătorit dinspre Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în SUA au fost identificate mai multe cazuri de oameni care nu au mai călătorit de săptămâni bune, dar tot sunt infectați cu noua tulpină, semn că boala este deja în circulație la nivel mondial.

În România nu a fost momentan identificată această tulpină, însă oamenii de știință din țara noastră trebuie să studieze în săptămânile următoare ipoteza conform căreia noua tulpină ar fi deja în rândul românilor. Procesul tehnic de secvențiere al tulpinii este complicat, de aici și nevoia unei perioade lungi de timp pentru a o identifica.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!