ADVERTISEMENT
News

Noua tulpină de Covid a infectat primul român. Unde se află acesta

Autor: Flaviu Popa | 01.01.2021 | 21:00
Noua tulpină de Covid a infectat primul român. Unde se află acesta
Nouă tulpină SARS-CoV-2 cu mutația E484K, descoperită în România. ”Ar putea reduce eficiența vaccinului”. Foto: Pixabay

Primul român infectat cu noua tulpină de Covid-19 este încarcerat în Franța alături de un conațional, pentru trafic de persoane.

ADVERTISEMENT

Șoferii de TIR au ajuns după spatele gratiilor în 21 decembrie, sub acuzația de trafic de migranți, după ce au încercat să ducă migranții în Anglia.

Bărbații au fost testați pentru Covid în 30 decembrie și în cazul unuia dintre ei rezultatele arată că ar putea fi infectat cu noua tulpină a coronavirusului din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Un român închis în Franța ar putea fi primul infectat cu noua tulpină de Covid

Mai contagioasă cu 70% decât varianta „clasică” a SARS-CoV-2, cel puțin experților britanici, tulpina l-a infectat pe român fără ca acesta să știe de unde a luat boala.

În timpul testului, markerii au fost foarte ridicaţi. Această anomalie a dus la suspiciuni puternice asupra noii tulpini de virus din Anglia”, au menţionat oficialii Direcţiei Serviciilor Penitenciare din Lille, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Vestea infectării celor doi bărbați a creat panică în penitenciar, astfel că toți angajații din acest penitenciar vor fi testați, în timp ce bolnavii vor fi transferați într-o închisoare cu secție medicală Covid-19.

Specialiștii i-au plasat pe cei doi români în izolare și așteaptă “analize suplimentare şi complementare de la Centrul Naţional de Referinţă pentru Viruşi”, care să confirme cu acuratețe rezultatele testelor.

ADVERTISEMENT

Noua tulpină de Covid face ravagii în Marea Britanie

Marea Britanie e în lockdown după ce autoritățile au decis să impună restricții fără precedent care afectează nu mai puțin de 44 de milioane de oameni. Noua tulpină, care se bănuiește că ar fi cu 70% mai contagioasă decât „originalul” le dă mari bătăi de cap autorităților, și a străbătut deja oceanele, ajungând până în Statele Unite ale Americii sau Australia.

Pe lângă închiderea restaurantelor sau a pub-urilor, autoritățile din Marea Britanie au interzis inclusiv tradiția sărutului în noaptea de Anul Nou, de teama noului coronavirus.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!