Sport

Noua Zeelandă a câștigat Rugby Championship. All Blacks pierduseră două din primele trei meciuri în competiție. Video

Noua Zeelandă a cucerit trofeul Rugby Championship, după ce a învins Australia cu scorul de 40-14 în ultima etapă a competiției.
25.09.2022 | 17:26
Noua Zeelanda a castigat Rugby Championship All Blacks pierdusera doua din primele trei meciuri in competitie Video
Noua Zeelandă a învins Australia cu 40-14 în ultima etapă din Rugby Championship și a cucerit trofeul pentru a cincea oară în ultimii șase ani. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Noua Zeelandă a câștigat Rugby Championship pentru a cincea oară în ultimii șase ani după ce a spulberat naționala Australiei cu scorul de 40-14 pe Eden Park din Auckland.

All Blacks, nicio emoție cu Australia în ultima etapă

După ce în urmă cu o săptămână se impusese pe terenul Wallabies cu 39-37 în urma unui eseu înscris în prelungirile jocului, All Blacks nu au mai lăsat nimic la mâna hazardului și au dominat partida disputată în fața propriilor suporteri de la un capăt la celălalt.

ADVERTISEMENT

După o primă repriză în care australienii nu au reușit să puncteze sub nicio formă și încheiată cu scorul de 17-0 în favoarea gazdelor, grație unui eseu de penalitate și a unuia înscris de Jordan, Noua Zeelandă și-a intensificat tăvălugul în partea a doua, în care a mai culcat de încă trei ori balonul în terenul de țintă advers.

La un moment dat, All Blacks au condus chiar cu 32-0 după eseul din minutul 54 semnat de Taylor. Australia a revenit abia în ultimele 21 de minute în care a mai limitat din proporțiile dezastrului grație a două eseuri înscrise de Fainga’a și Petaia.

ADVERTISEMENT

Africa de Sud a învins și ea clar Argentina

Grație succesului cu 40-14, Noua Zeelandă a terminat pe primul loc în ediția din 2022 a Rugby Championship, cu 19 puncte, cu unul mai mult decât Africa de Sud, care s-a impus cu 38-21 în fața Argentinei.

Australia s-a clasat pe poziția a treia, cu 10 puncte, în timp ce reprezentativa “pumelor” a încheiat pe locul patru, cu nouă puncte.

ADVERTISEMENT

La fel ca și All Blacks, sud-africanii au înscris cinci eseuri în ultima etapă a versiunii din Emisfera Sudică a Turneului celor 6 Națiuni la rugby, în confruntarea de la Durban.

Argentina a încheiat în genunchi Rugby Championship

Springboks au condus cu 17-0 până aproape de pauză, când argentinienii au marcat primul lor eseu, apoi s-au apropiat până la 17-14 în minutul 47.

ADVERTISEMENT

Africa de Sud s-a distanțat iarăși pe tabelă la 24-14 în minutul 56 în urma unui eseu de penalitate, dar sud-americanii au revenit la doar trei puncte distanță după eseul lui Moroni.

În ultimele șapte minute, însă, Springboks au mai reușit două eseuri, unul de penalitate și unul înscris de Arendse în ultimul minut, și s-au impus cu 38-21.

Pentru All Blacks, ce a început rău s-a încheiat excelent

Astfel, Noua Zeelandă a cucerit trofeul în Rugby Championship pentru a cincea oară în ultimii șase ani, deși începuse greu competiția, cu două eșecuri în primele trei runde, 10-26 cu Africa de Sud în deplasare și 18-25 cu Argentina pe teren propriu.

ADVERTISEMENT