ADVERTISEMENT
Sport

Noul antrenor al Parmei, încântat de Man și Mihăilă: „Se potrivesc filosofiei mele”

Enzo Maresca vrea să readucă Parma în elita fotbalului italian cu ajutorul lui Man și Mihăilă: „Se potrivesc filosofiei mele”, susține tehnicianul de 41 de ani.
Autor: Bogdan Solomon | 28.06.2021 | 08:56
Noul antrenor al Parmei, încântat de Man și Mihăilă: „Se potrivesc filosofiei mele”
Tehnicianul italian are numai cuvinte de laudă pentru Man și Mihăilă. Sursa foto: Colaj Fanatik

Instalat pe banca Parmei după demiterea lui Roberto D’Aversa, Enzo Maresca este convins că va reuși să revină în Serie A cu ajutorul românilor Man și Mihăilă. Nu de alta, dar aceștia se pot adapta cu ușurință stilului de joc pe care și-a propus să-l imprime echipei în viitoarea stagiune.

ADVERTISEMENT

Nu este ceea ce se practică în Italia, dar merită să încerc. Nu e aroganță, e coerență. De aceea am cerut jucători cu calități care se potrivesc filozofiei mele, așa cum sunt tinerii Dennis Man, Mihăilă, Brunetta și Valenti”, a explicat tehnicianul italian în interviul acordat săptămânalului Sportweek.

În vârstă de 41 de ani, acesta se află la prima experiență ca „principal” la nivel de seniori, după ce a făcut parte din staff-ul unor echipe precum Ascoli, Sevilla sau West Ham și a condus formația U23 a lui Manchester City, cucerind titlul de campion, cu 14 puncte în fața rivalei Chelsea.

ADVERTISEMENT

Noul antrenor al Parmei este impresionat de Man și Mihăilă

Clubul știe ce stil de joc vreau să impun, știe că vreau să câștig în felul meu, cu ideea mea despre fotbal. Nu este ceea ce se practică în Italia, dar merită să încerc. Nu e aroganță, e coerență.

De aceea, am cerut jucători cu calități care se potrivesc filozofiei mele, așa cum sunt tinerii Dennis Man, Mihăilă, Brunetta și Valenti. Mie îmi place să-mi adaptez jocul în funcție de adversar.

ADVERTISEMENT

La City existau 5 module de joc. Mă apăr în 4-3-3, dar când atac formula se poate schimba. Am nevoie de fundași abili, capabili să participe la construcție. De acolo pleacă tot dacă vrei să domini jocul”, a declarat Enzo Maresca.

 Cei doi internaționali români rămân în Serie B. Parma le-a fixat prețuri astronomice

Nu doar noul antrenor a fost impresionat de evoluțiile lui Denis Man și Valentin Mihăilă în stagiunea precedentă. Sumele cerute de oficialii Parmei în schimbul lor au făcut, însă, ca negocierile să intre în impas.

ADVERTISEMENT

Pentru Mihăilă şi Man am primit oferte. Vă pot spune… Rennes l-a ofertat pe Man, iar conducătorii de acolo au spus: ”Putem să oferim şi noi 10-12 milioane de euro”. Cei de la Parma au zis: ”Păi dacă noi am dat 13…”

Şi directorul general şi preşedintele clubului, care e un american foarte bogat, mi-a spus: ”De la 20 de milioane de euro în sus ne anunţi şi probabil stăm de vorbă dar, în principiu, nu se mişcă de aici. Sunt copiii mei”.

ADVERTISEMENT

Preşedintele ţine foarte mult la ei şi le-a dat contracte bune. Preşedintele e atât de încântat şi de Man, şi de Mihăilă. Când îl vezi cum jubilează când dau câte un gol… Când un om are bani, îşi permite să facă orice”, a declarat Giovanni Becali pentru  As.ro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1