Sport

Noul antrenor de la FCSB, pus sub lupă de cel care i-a fost mentor: ”Dinu Todoran vorbește exagerat de mult”

Dinu Todoran a fost alegerea surpriză a lui Gigi Becali pentru postul de antrenor la FCSB, iar mentorul său Mircea Rădulescu i-a dezvăluit defectul.
24.05.2021 | 09:05
Noul antrenor de la FCSB pus sub lupa de cel care ia fost mentor Dinu Todoran vorbeste exagerat de mult
ADVERTISEMENT

Inițial, Todoran trebuia să fie chemat să coordoneze Academia de Fotbal a ”roș-albaștrilor”, însă faptul că se afla la biserică, i-a oferit lui patronului de la FCSB o adevărată revelație și a decis să-l pună direct la echipa principală.

FANATIK a aflat că deși în acte va fi antrenor principal, Todoran nu este cel care va conduce echipa, ci Mihai Pintilii, cel care este antrenor secund încă din mandatul lui Anton Petrea, dar care nu este posesor de licență PRO.

ADVERTISEMENT

Mentorul noului antrenor de la FCSB, caracterizare completă pentru Dinu Todoran

Fostul selecționer Mircea Rădulescu i-a fost mentor lui Dinu Todoran în perioada petrecută la FC Voluntari și spune că marele defect al noului antrenor de la FCSB este că vorbește foarte mult de pe margine în timpul meciurilor.

”Îl cunosc nu bine, ci foarte, foarte bine pe Todoran. Chiar am stat și pe bancă alături de el, la unele meciuri ale Voluntariului. Că nu s-au terminat bine acele meciuri, asta nu mai contează. 

ADVERTISEMENT

”Cel mai mare defect al lui e faptul că vorbește exagerat de mult de pe margine, în timpul meciurilor. Exagerat, rețineți! Aproape că el comentează meciul, ca un comentator radio. Dacă nu te uiți la joc și doar îl asculți pe Todoran înțelegi aproape fiecare minut”, a declarat Rădulescu pentru gsp.ro.

Todoran, criticat că nu ascultă sfaturile

”Eu i-am mai atras atenția cu privire la acest defect al lui, cu greu a acceptat că nu e în regulă ce face, mai ales că are și o voce baritonală, practic dacă mai și strigă se aude perfect chiar și din afara stadionului. Când stai mereu cu gura pe jucători îi poți inhiba. Nu îi folosește modul acesta de a acționa, îi crispează pe jucători.

ADVERTISEMENT

Mai e ceva, când ești antrenor tânăr, așa cum e și el, trebuie să știi să accepți sau măcar să asculți și sfaturile unor oameni cu experiență! El a avut mereu anumite rezerve, care i se puteau citi ușor în ochi și pe figură. Oricum, ca o concluzie, eu l-aș introduce pe Dinu Todoran în categoria antrenorilor de perspectivă”, a mai spus fostul antrenor.

Exigența îl caracterizează pe noul antrenor de la FCSB

Mircea Rădulescu a avut și cuvinte de laudă pentru Dinu Todoran despre care spune că este un tip profesionist: ”E serios! Face lucrurile profesionist, nu face potlogării, nu e un tip miștocar! E pasionat de meserie, adică nu o face împins de cineva de la spate sau din nevoia de a câștiga bani.

ADVERTISEMENT

Apoi, are ceva ce mulți nu știu să facă. Să se folosească de experiența acumulată în cariera de fotbalist. Cât timp am stat pe lângă el la Divizia C am mai văzut anumite lucruri bune la el. E exigent, simte jocul și din ce mi-am dat eu seama are capacitatea de a alege bine primul 11 în funcție de modul în care se pregătesc jucătorii la antrenamente”.

Ce sfat a primit Todoran

La scurt timp după ce a fost numit la FCSB, Mircea Rădulescu l-a sunat pe Dinu Todoran pentru a-l felicita și i-a dat un sfat prețios: ”Pare formal, simplu, care la prima vedere nu pare cine știe ce, dar din experiența mea știu că el contează enorm. Rețineți, enorm de mult! Să știe să-și ascundă emoțiile.

În primul rând, în fața jucătorilor, apoi, în fața ziariștilor, la conferințele de presă, dar și în fața superiorilor din club. Dacă jucătorii te simt că ești emotiv, gata, ești terminat ca antrenor. E fix ca un profesor care lasă garda jos într-o clasă, în fața elevilor, dacă aceștia l-au prins slab i se urcă în cap imediat. Mi-a mulțumit și mi-a promis că va ști să pună barieră emoțiilor!”


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,40 este cota pentru „CFR Cluj marchează primul gol”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT