NOUL COD PENAL salvează INCULPAŢI CELEBRI. Vezi cine se salvează!

Pedepsele mai blânde din NOUL COD PENAL pentru anumite infracţiuni îngroapă dosarele unor nume sonore. Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, greii din fotbalul românesc sau fostul boss...
02.02.2014 | 09:47
NOUL COD PENAL salveaza INCULPATI CELEBRI Vezi cine se salveaza

Pedepsele mai blânde din NOUL COD PENAL pentru anumite infracţiuni îngroapă dosarele unor nume sonore. Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, greii din fotbalul românesc sau fostul boss de la CFR Mihai Necolaiciuc vor încheia socotelile cu legea.

Miron Mitrea, fostul ocupant al fotoliului de la Transporturi, poate răsufla uşurat. Judecat pentru luare de mită, Noul Cod i-a adus deja prescripţia acuzaţiei. Astfel, actualul deputat nu mai poate fi condamnat. Fapta de care este acuzat de procurori ar fi fost săvârşită între 2001 şi 2002.

Şi cei opt grei din fotbalul românesc, George Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, se bucură de intrarea în vigoare a noului cod.

Infracţiunea de care sunt acuzaţi se pedepsea cu până la 20 de ani de închisoare, dar în noul Cod se pedepseşte cu până la cinci ani. Astfel, termenul de prescriere este tot de cinci ani.

În aceste condiţii, pentru George Copos, prescripţia s-a împlinit în anul 2008. Pentru Mihai Stoica prescripţa a intervenit în 2006, iar în cazul lui Cristi Borcea a intervenit în 2010. Aceeaşi situaţie se aplică şi în cazul celorlalţi inculpaţi Ioan Becali, Victor Becali, Jean Pădureanu, Gică Popescu şi Gigi Neţoiu.

Noul cod îi salvează de dosare şi pe fostul director de la CFR Mihai Necolaiciuc, dar şi pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în ancheta prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii.

sursa: realitatea.net