News

Noul coronavirus a suferit mai multe mutații. Cât de ușor poate să infecteze acum oamenii

13.06.2020 | 16:30
Noul coronavirus a suferit mai multe mutatii Cat de usor poate sa infecteze acum oamenii
ADVERTISEMENT

Mai mulți cercetători din Florida au anunțat că noul coronavirus a suferit mai multe mutații, iar acum poate să infecteze mai ușor celulele umane.

Noul coronavirus a suferit mai multe mutații

Celulele umane ar putea fi infectate mai ușor de noul coronavirus, după ce agentul patogen a suferit mai multe mutații, au anunțat cercetătorii din Florida, potrivit CNN.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că alte cercetări trebuie făcute pentru a se vedea cu exactitate dacă schimbările prin care a trecut noul coronavirus au modificat în vreun fel cursul pandemiei.

Pe de altă parte, un alt cercetător, neimplicat în studiul în cauză, spune că acest lucru este posibil, astfel că mutațiile suferite de virus ar putea explica de ce agentul patogen a cauzat atât de multe infecții în SUA și America Latină.

ADVERTISEMENT

Despre ultima mutație a virusului au mai vorbit și alți cercetători și era un lucru de care aceștia se temeau că se va întâmpla.

Există însă și o veste bună

Oamenii de știință din cadrul Scripps Research Institute din Florida au anunțat că mutația respectivă afectează proteina spike – o structură din exteriorul virusului folosită de acesta pentru a intra în celule.

ADVERTISEMENT

“Virusurile cu această mutație sunt mult mai infecțioase decât cele fără mutația din sistemul de cultură celulară pe care l-am folosit”, spune Virologul Scripps Research Hyeryun Choe, unul dintre realizatorii studiului.

Vestea bună este însă că mutațiile observate până acum la noul coronavirus nu afectează procesul de realizare a unor vaccinuri împotriva noului coronavirus, potrivit unui anunț făcut din partea OMS.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Organizația Mondială a Sănătății spune că mutațiile nu au făcut virusul mai ușor transmisibil și nici nu au făcut ca agentul patogen să provoace boli grave.

Rămâne acum de văzut, în urma unor alte cercetări, cât de mult au influențat mutațiile virusului rata de transmitere a infecției COVID-19.

ADVERTISEMENT