News

Noul coronavirus, descoperit în apele uzate din Italia încă din anul trecut. Descoperirea care schimbă tot ce se știa până acum

19.06.2020 | 15:24
Noul coronavirus descoperit in apele uzate din Italia inca din anul trecut Descoperirea care schimba tot ce se stia pana acum
ADVERTISEMENT

Un studiu publicat recent arată că noul coronavirus a fost descoperit în apele uzate din mai multe zole din Italia încă din decembrie 2019.

Noul coronavirus a fost descoperit în apele uzate din Milano și Torino, din nordul Italiei, din luna decembrie a anului trecut, potrivit unui studiu al Institutului italian al Sănătății (ISS), notează Hotnews.

ADVERTISEMENT

Așadar, virusul se afla deja în nordul Italiei cu două luni înainte de prima confirmare oficială a noului coronavirus pe teritoriul acestei țări.

Urme de coronvirus, găsite în Italia încă din anul trecut

“Studiul a examinat 40 de eșantioane de ape uzate colectate între octombrie 2019 și februarie 2020.

ADVERTISEMENT

Rezultatele, confirmate de două laboratoare diferite, cu două metode diferite, au confirmat prezența ARN (acid ribonucleic, element esențial al unui virus) al SARS-Cov-2 în eșantioanele prelevate la Milano și Torino în 18/12/2019″, se arată în comunicatul ISS.

Mai mult decât atât, urme identice au fost descoperite și în apele uzate din Bologna, oraș localizat centru-nord, în 29 ianuarie 2020, cu toate că primul caz oficial de coronavirus în Italia a fost semnalat abia pe data de 20 februarie, în mica localitate Codogno, situată în apropiere de Milano.

ADVERTISEMENT

Institutului italian al Sănătății a transmis însă că eșantioanele din octombrie și noiembrie 2019 nu au prezentat absolut nicio urmă de coronavirus în apele uzate. Drept urmare, abia după finalul lunii noiembrie virusul a pătruns în aceste zone.

Descoperire importantă și în Spania

“Acest studiu poate ajuta la înțelegerea începutului circulației virusului în Italia și să furnizeze informații coerente în raport” cu analizele efectuate în Franța pe eșantioane provenite de la pacienți internați care au identificat un caz pozitiv la SARS-CoV-2 (…) în decembrie 2019″, a mai transmis ISS.

ADVERTISEMENT

Institutul italian aduce în discuție un alt studiu, realizat de autoritățile sanitare spaniole, care au identificat ARN-ul acestui virus în apele uzate din Barcelona încă de la jumătatea lunii ianuarie, “cu circa 40 de zile înainte de notificarea primului caz autohton” în Spania.

ADVERTISEMENT