News

Noul coronavirus este mult mai periculos pentru persoanele de peste 40 de ani! Explicațiile medicului Adrian Marinescu

22.04.2020 | 16:35
Noul coronavirus este mult mai periculos pentru persoanele de peste 40 de ani Explicatiile medicului Adrian Marinescu
ADVERTISEMENT

Ziua de 1 mai, liberă pentru mulți dintre cetățenii români, se apropie cu pași repezi, iar specialiștii se tem că oamenii vor încălca restricțiile impuse în vederea stopării răspândirii noului tip de coronavirus. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, epidemia ar putea evolua într-un mod dramatic, este de părere Adrian Marinescu, medic primar în cadrul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

Avertisment sumbru în contextul epidemiei de coronavirus: „Mortalitatea începe să crească în cazul persoanelor de peste 40 de ani”

Totodată, acesta a subliniat faptul că persoanele de peste 40 de ani sunt din ce în ce mai expuse riscului de a contracta boala care a îngenuncheat întreaga lume. În plus, mortalitatea a început să capete cote dramatice în cazul pacienților care suferă de afecțiuni pulmonare, diabet sau obezitate.

ADVERTISEMENT

Fumătorul ajunge cu afecțiune cronică pulmonară, diabet, obezitate și altele. Mortalitatea începe să crească de la vârsta medie, de la 40 de ani.

Legat de numărul de îmbolnăviri este logic pentru că acolo este populația activă care trebuie să se deplaseze la locul de muncă și are diverse activități.

ADVERTISEMENT

Indiferent de vârstă, toată lumea se poate infecta.Este adevărat că cei cu afecțiuni preexistente și vârstnicii fac forme severe și ajung cu probabilitate la deces”, a explicat Adrian Marinescu.

Bilanțul deceselor se apropie deja de 500

Mortalitatea e mai mare prin diverse afecțiuni, pe măsură ce înaintăm în vârstă, dar aș trage un semnal de alarmă că cei care sunt între 40 și 60 de ani au risc destul de mare de a face o formă severă prin diversele afecțiuni pe care le au și pe care probabil nu le cunosc și pot ajunge din păcate și la deces”, a mai spus medicul de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

ADVERTISEMENT

Până marți 21 aprilie, pe teritoriul României s-au înregistrat 9.242 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea, 2.153 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, 498 și-au pierdut viața, iar bilanțul tinde să capete proporții pe zi ce trece, având în vedere numărul tot mai mare al îmbolnăvirilor.