News

Noul coronavirus pierde din putere în România, însă specialiștii îndeamnă la calm: „Aflăm în câteva zile dacă suntem în scădere ca și număr de cazuri”

18.08.2020 | 20:26
Noul coronavirus pierde din putere in Romania insa specialistii indeamna la calm Aflam in cateva zile daca suntem in scadere ca si numar de cazuri
ADVERTISEMENT

Numărul de cazuri de infectare din România e în scădere, lucru confirmat de mai mulți specialiști.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat scăderea semnificativă a numărului de cazuri raportate la 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor țara noastră a înregistrat 1.014 infectări la 21.289 de teste efectuate, raportat la cele 1.400 de cazuri la 24 de ore care amenințau sistemul medical zilele trecute.

Numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 e în scădere în România

A scăzut și numărul de pacienți internați în stare gravă în secțiile de Terapie Intensivă, aproximativ 479 de persoane, aproximativ jumătate din capacitatea totală a spitalelor din România.

ADVERTISEMENT

Numărul deceselor rămâne ridicat, în schimb, fiind consemnate 45 de decese în ultimele 24 de ore în România.

Într-o intervenție la B1 TV, președintele Societății Române de Epidemiologie, medicul Doina Azoicăi, a vorbit despre așteptările pe care românii ar trebui să le aibă în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

De o săptămână s-a profilat o evoluție de tip platou, în sensul că cifrele au fost între 1.000 și 1450 de cazuri noi, raportate zilnic. Cea mai mare valoare a fost pe data de 13 august când au fost 1.450 de cazuri. Aceste scăderi trebuie să le privim ca un rezultat, pe de o parte a măsurilor sau a conștientizării din partea populației în legătură cu acest risc, dar totodată trebuie să luăm în considerare și numărul de teste care au fost făcute și alți factori care pot să concure la o raportare aproximativă în legătură cu numărul de cazuri”, a punctat medicul.

Cu toate că semnalele ar fi îmbucurătoare, specialistul îndeamnă la prudență și crede că mai trebuie să treacă puțin timp până vor fi trase concluzii valide.

ADVERTISEMENT

Este îmbucurătoare această scădere, dar așteptăm ca această scădere să fie confirmată și în zilele următoare. Dacă această scădere va fi constantă pe durata mai multor zile, atunci putem să apreciem că am intrat într-o perioadă descendentă a fenomenelor. Deocamdată, rămânem la fel de atenți, mai ales la măsurile de limitare a transmiterii și încercăm să interpretăm toate aceste cifre care sunt înregistrate zilnic sau alți indicatori la diverse intervale de timp, și atunci vom putea spune cu certitudine dacă într-adevăr suntem pe această pantă descendentă a fenomenelor”, a completat expertul.

Același lucru îl susține și epidemiologul Alexandru Rafila, cel care afirmase că România se află pe un trend descendent al infectării cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT