News

Noul coronavirus, sensibil la vremea din zilele următoare? Meteorolog: “Avem deja 25 de grade Celsius. Din mai, vor deveni o obișnuință”

27.04.2020 | 17:20
Noul coronavirus sensibil la vremea din zilele urmatoare Meteorolog Avem deja 25 de grade Celsius Din mai vor deveni o obisnuinta
ADVERTISEMENT

După ce mai mulți specialiști au declarat că temperaturile ridicate ajută la distrugerea noului coronavirus, meteorologii vin cu vești bune și spun că vremea va fi tot mai frumoasă în perioada următoare.

Cum ajută temperaturile ridicate la distrugerea noului coronavirus

Mai mulți epidemiologi au declarat că temperaturile ridicate ajută la distrugerea noului coronavirus, iar vremea din perioada următoare pare să vină în ajutorul autorităților în lupta împotriva infecției COVID-19.

ADVERTISEMENT

Virologul Thomas Pietschmann, de la Centrul de Cercetări Experimentale și Clinice privind Infecţiile Twincore, cu sediul la Hanovra, Germania, spunea, pentru DW, că noul coronavirus nu poate rezista mult timp într-un mediu cu temperaturi ridicate.

“Coronavirusul este înconjurat de un strat lipidic, cu alte cuvinte, de un strat de grăsime”, explică Pietschmann. Specialistul spune că stratul respectiv nu este rezistent la căldură, iar virusul se descompune mult mai rapid atunci când temperaturile cresc.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a vorbit și el despre temperaturile care ajută la distrugerea noului coronavirus.

„Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20…30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea.

ADVERTISEMENT

Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de puține cazuri în Africa și nu am asistat la transmitere secundară, datorită temperaturilor de acolo”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Vremea va fi tot mai frumoasă

În aceste condiții, FANATIK a contactat meteorologul de serviciu al ANM pentru a vedea când vom avea parte de astfel de temperaturi, iar veștile primite sunt cât se poate de bune.

ADVERTISEMENT

“Zile mai calde ar fi miercuri și joi, când frecvent se depășesc 20 de grade Celsius, iar în partea de sud a țării vor fi temperaturi de până la 27 de grade. Cele mai calde zone sunt sudul și estul țării, toată Oltenia, Muntenia și Moldova vor avea temperaturi cuprinse între 23 și 26 de grade Celsius.

Temperaturile sunt cu 4-7 grade mai ridicate decât în mod normal, depinde de stații. În mod normal ar trebui să avem, pentru 30 aprilie, norme între 17 și 22 de grade, iar noi, la nivelul întregii țări, vom avea cam între 17 și 27 de grade”, a declarat meteorologul de serviciu al ANM, în exclusivitate pentru FANATIK.

Prima zi din luna mai se anunță și ea a fi una destul de călduroasă, chiar dacă în a doua parte a zilei norii își vor face simțită prezența în multe zone din țară. Nu este exclus nici să avem parte de precipitații, cu averse, transmite ANM.

“1 mai pare că va fi cu o vreme destul de plăcută termic, chiar caldă în partea de sud și sud-est, cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius, până spre 26 de grade în partea de sud-est.

Sunt șanse mari să fie și ploi, dacă în prima parte a zilei este puțin mai bine, încet, ploile se vor extine în mai toată țara”, a mai spus meteorologul, în exclusivitate pentru FANATIK.

În ciuda episoadelor locale de precipitații și perioade scurte de răcire a vremii, meteorologii spun că temperaturile vor continua să crească în perioada următoare, pe măsură ce ne apropiem de sezonul cald.

“Să nu uităm că se termină aprilie, începe mai, iar temperaturile sunt tot mai ridicate. Avem temperaturi de 25 de grade și acum, dar mai sporadic, iar din mai vor deveni o obișnuință”, a mai transmis meteorologul ANM, în exclusivitate pentru FANATIK.

Așadar, vremea pare să le dea o mână de ajutor autorităților în lupta împotriva noului coronavirus, înainte ca autoritățile să înceapă relaxarea măsurilor impuse până acum.

ADVERTISEMENT