Fotbal intern

Noul gazon de pe Arena Naţională, distrus de ger? Părerea specialistului e tranșantă: “Asta ar trebui să se întâmple!”

19.11.2018 | 21:15
Noul gazon de pe Arena Nationala distrus de ger Parerea specialistului e transanta Asta ar trebui sa se intample

Un ger puternic a lovit Bucureștiul la mijlocul lunii noiembrie iar un mic strat de zăpadă s-a depus în întreaga Capitală. Nu doar traficul și viața de zi cu zi a bucureștenilor ar putea fi afectate de condițiile meteo, ci și reconstrucția gazonului de pe Arena Națională.

Cel mai mare stadion din țară, care a costat peste 230 de milioane de euro, s-a prezentat în condiții jalnice la derby-ul României, dintre Dinamo și FCSB. Suprafața de joc avea zone în care nici nu exista gazon, iar Primăria Municipiului București a decis să închidă arena pentru două luni, timp în care iarba va fi refăcută pe Național Arena. Din acest motiv, clubul FCSB a fost nevoit să își caute un nou stadion pe care să își dispute meciurile de acasă. Aproape sigur trupa lui Nicolae Dică se va muta pe stadionul „Nicolae Dobrin”, după ce patronul FCSB, Gigi Becali, a refuzat din superstiție să mai joace pe arena „Anghel Iordănescu” din Voluntari.

Ce spun specialiștii în privința noului gazon de pe Arena Națională

FANATIK.RO a stat de vorbă doctorul inginer Gheorghe Dologa, specialist pe amenajarea terenurilor de fotbal. Acesta ne-a spus că nu a fost la fața locului să poată să spună cum ar trebui să decurgă refacerea suprafeței de joc, dar a susținut că  „Temperatura nu ar trebui însă să afecteze noua suprafață de joc. Dacă se aduce un gazon bun din import nu ar trebui să fie nicio problemă. Acesta vine în container, în tir și poate fi montat fără să fie afectat de vreme. Asta ar trebui să se întâmple. Din câte știu, Arena Naționala are și acoperiș, deci nu ar trebui să fie probleme din cauza vremii.”

Așadar, chiar dacă vremea se va menține rece în următoarele zile, nu ar trebuie să fie probleme la montarea noului gazon de pe Arena Națională. Până atunci, FCSB va juca toate meciurile din restul anului de pe teren propriu, în compania lui Gaz Metan, Viitorul și CFR Cluj, pe terenul celor de la FC Argeș. Asta în ciuda opoziției vehemente a fanilor piteșteni.

Cine este Gheorghe Dologa. Este “tăticul” gazonului de fotbal

În anul 2000, Marcela și Gheorghe Dologa înființau firma SC Gazonul SRL, cu principal scop de activitate producția de gazon, deținând un brevet de invenție obținut cu patru ani mai devreme, în 1996. Firma lui Gheorghe Dologa a desfășurat o gamă largă de activități privind semințele de gazon și plantele furajere, producția efectivă de gazon de tip covor, dar și înființarea și întreținerea terenurilor de sport. În timp, acestora li s-au adăugat alte activități adiacente precum amenajarea grădinilor, a parcurilor, dar și producerea de arbori și arbuști pentu necesități private. Dezvoltarea continuă a firmei, care a coincis cu participarea la diverse licitații organizate în țară de Primării locale, a dus la apariția unor alte tipuri de activăți. Printre acestea pot fi enumerate producerea de gazon covor vegetal cu semințe de gazon din Europa și America, distribuția de semințe / fertilizanți la nivel național și amenajarea terenului de rugby și golf. i

Gazonul de pe Arena Națională a trimis FCSB la Pitești

De altfel, fanii alb-violeților au fost atât la meciurile de baschet ale echipei locale BCM U FC Argeș Pitești, cât și la partida echipei de fotbal din deplasare, de pe terenul celor de la UTA Arad. Aceștia l-au contestat dur pe primarul din Pitești, Cornel Ionică, cel care a decis să aducă FCSB pe stadionul „Nicolae Dobrin”.

FCSB va juca la Pitești meciurile cu Gaz Metan, Viitorul și CFR Cluj. Pentru a închiria arena din Trivale, Gigi Becali va trebui să scoată din buzunar câte 10.000 de lei pentru fiecare meci. În total, patronul FCSB va plăti autorităților locale 30.000 de lei, adică aproximativ 7.000 de euro.

  • 234 de milioane de euro a costat Arena Națională, stadion cu o capacitate de 55.000 de spectatori 
  • 1964 este anul în care a fost construit Stadionul Nicolae Dobrin, cel care are o capacitate de 17.500 de locuri
Tags: