News

Noul Guvern de la Chișinău, condus de Natalia Gavriliță, a primit votul de încredere. Republica Moldova, condusă de 2 femei

Natalia Gavriliță a primit, vineri, votul de încredere pentru a conduce noul Guvern de la Chișinău. În mod oficial, Republica Moldova este condusă de 2 femei.
06.08.2021 | 18:14
Noul Guvern de la Chisinau condus de Natalia Gavrilita a primit votul de incredere Republica Moldova condusa de 2 femei
ADVERTISEMENT

Vineri, 6 august, Parlamentul Republicii Moldova a oferit votul de încredere pentru Natalia Gavriliţă, şefa noului Guvern, nominalizată de președintele Maia Sandu.

Noua echipă guvernamentală a primit 61 din cele 101 de voturi ale legislativului de la Chişinău, toate voturile ”pentru” venind din partea Partidului Acțiune şi Solidaritate (PAS).

ADVERTISEMENT

Reamintim că luna trecută, la alegerile parlamentare, PAS a obţinut o majoritate de 63 din cele 101 de mandate în legislativ, în timp ce blocul socialiștilor și comuniștilor s-a ales cu 32 de mandate, cele 6 mandate rămase revenind partidului Șor.

Noul Guvern de la Chișinău a primit votul de încredere. Republica Moldova, condusă de 2 femei: Maia Sandu și Natalia Gavriliță

În cursul zilei de vineri, la Chișinău au avut loc dezbaterile din Legislativ în care premierul desemnat de Maia Sandu, Natalia Gavriliță, și-a prezentat programul de guvernare.

ADVERTISEMENT

Viitorul șef al Executivului a declarat că Programul ”Moldova vremurilor bune” pe care îl va demara în parteneriat cu președintele Maia Sandu include printre priorităţi reforma justiţiei, curăţarea instituţiilor corupţie, atragerea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă bine plătite, reducerea sărăciei şi creşterea pensiilor, potrivit Agerpres.

Totodată, Natalia Gavriliţă a vorbit şi despre problemele arzătoare cu care se Republica Moldova, precum migraţia şi scăderea natalităţii, infrastructura precară și sistemul de educaţie şi sănătate precar.

ADVERTISEMENT

Nu au lipsit referirile la politica externă. Noul premier s-a referit la promovarea politici externe active şi întreprinderea pașilor necesari pentru aderarea ţării la UE.

Natalia Gavriliță: ”Guvernul actual, misiune extrem de importantă: să demonstreze că Republica Moldova poate fi guvernată de oameni cinstiți”

Lista de promisiuni extrem de extinsă a noului premier al Republicii Moldova a fost prezentată într-o postare în mediul online.

ADVERTISEMENT

Natalia Gavriliță spune că echipa pe care o conduce ”are o misiune extrem de importantă – să demonstreze oamenilor că Republica Moldova poate fi guvernată de oameni cinstiți, oameni bine intenționați”.

”Guvernul actual are o misiune extrem de importantă – să demonstreze oamenilor că Republica Moldova poate fi guvernată de oameni cinstiți, oameni bine intenționați. Aceasta e misiunea cea mai importantă a acestui Guvern – să arătăm că un guvern de oameni integri e bun pentru țară, că banii opriți din scheme și corupție pot ajuta oamenii acestei țări, iar Moldova poate reveni în echipa statelor civilizate, decente, unde în capul mesei este legea.

Acest Guvern nu va fura, nu va crea legi care să permită furtul, nu va împărți bani publici cu procent, nu va crea companii abonate la achiziții, nu va privatiza pentru feciori și fini proprietățile statului și nu va proteja escrocii, bandiții și monopolurile care jecmănesc oamenii acestei țări.

Mai mult, vom curăța instituțiile statului de oameni corupți, vom face tot posibilul ca justiția să se curețe de grupurile de interese care vând decizii și protejează hoții, vom face tot posibilul să recuperăm banii din miliard și din alte scheme care se ascund în alte țări sau chiar în Moldova. Vom ținti confiscarea averilor celor corupți și din acei bani vom repara școli, aziluri, case de cultură și drumuri”, a spus noul premier de la Chișinău, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT