Life

Noul indicator rutier ce dă bătăi de cap celor mai mulți șoferi. Ce trebuie să facă toți conducătorii auto care-l întâlnesc

Noul indicator rutier ce dă bătăi de cap celor mai mulți șoferi. Mulți nu știu ce înseamnă. Ce trebuie să faci atunci când îl vezi.
02.06.2024 | 21:57
Noul indicator rutier ce da batai de cap celor mai multi soferi Ce trebuie sa faca toti conducatorii auto carel intalnesc
Indicatorul rutier ce i-a pus pe mulți șoferi în încurcătură. Sursa foto: Freepik, theautopian.com/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noul indicator rutier care le dă multor șoferi bătăi de cap. Ce înseamnă și ce trebuie să facă toți conducătorii auto atunci când îl văd? Nu a apărut de foarte mult timp.

Noul indicator rutier ce dă bătăi de cap celor mai mulți șoferi. Ce semnifică, de fapt

Există numeroase indicatoare rutiere pe care toți conducătorii auto trebuie să le cunoască. Acestea sunt necesare pentru fluidizarea traficului și sunt învățate încă din timpul cursurilor de la școala de șoferi.

ADVERTISEMENT

Șoferii cunosc cele mai multe indicatoare rutiere, din moment ce acestea sunt întâlnite peste tot. Cu toate acestea, în ultima perioadă a apărut unul nou, iar mulți participanți la trafic nu știu ce indică.

Este vorba despre un indicator care e foarte asemănător cu cel care informează despre concentrația mare de radioactivitate dintr-o anumită zonă.

ADVERTISEMENT

Indicatorul cu pricina este alb-negru și a fost plasat pe autostrada A9 din Germania, mai ales pe tronsonul Munchen-Ingolstadt. Mulți șoferi nu au știut ce înseamnă, astfel că și-au dat cu părerea.

Autoritățile din Germania au oferit o explicație în acest sens. Indicatorul rutier în cauză se aplică doar vehiculelor autonome, după cum notează romaniatv.net.

ADVERTISEMENT

Acest indicator alb-negru le permite vehiculelor autonome, care utilizează inteligența artificială și cele mai noi tehnologii, să-și cunoască locația exactă astfel încât și ceilalți participanți la trafic să fie în siguranță pe șosele

Indicatoarele fac parte dintr-un proiect pilot pe care îl desfășoară Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale din Germania, conform presei din țară.

ADVERTISEMENT

Pe autostrada A9 sunt conduse adesea vehicule autonome. Acestea sunt testate în condiții reale, având date colectate și analizate de către experți.

De altfel, Germania a fost prima țară unde au fost adoptate proceduri legale privind conducerea autonomă. Astfel, mașinile sunt controlate de la distanță.

Ce alt indicator rutier i-a indus în eroare pe șoferi

Mai există și alte indicatoare rutiere pe care mulți șoferi nu le cunosc. Un exemplu în acest sens este cel care indică o “rută de deviere de urgență pentru autostradă și alte traficuri rutiere principale”.

Acesta este indicat printr-un cerc negru pe un fundal galben și jumătate dintre conducătorii auto nu știu ce reprezintă acesta, conform unui studiu din Marea Britanie.

Șoferii sunt îndemnați, însă, să învețe toate indicatoare rutiere, inclusiv dacă vor apărea altele noi. Toți trebuie să știe aceste informații, indiferent de cât de mult timp dețin permisul auto.

ADVERTISEMENT
Tags: