Life

Noul model auto care ar putea concura cu Dacia Duster și care revoluționează piața. A apărut deja în Europa, iar prețul de pornire e unul accesibil

Un nou model de mașină este pe punctul de a lua cu asalt piața din Europa. Specialiștii îl consideră competitorul direct al Daciei Duster.
08.07.2024 | 10:37
Noul model auto care ar putea concura cu Dacia Duster si care revolutioneaza piata A aparut deja in Europa iar pretul de pornire e unul accesibil
Modelul de mașină care a început să ia cu asalt piața din Europa. Sursa foto: dacia.ro.
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, competiția de piața auto este mai acerbă ca niciodată. Acum, cel mai mare competitor al Daciei Duster este un model SUV lansat de o companie auto din China. Modelul deja se vinde în Spania, iar planul companiei este să se extindă la nivelul întregii Europe.

Chery Auto din China ia cu asalt piața europeană de automobile

China stă foarte bine la capitolul producție auto. De curând, compania Chery Auto a venit pe piață cu modelul SUV crossover Omoda 5. Mașina deja se vinde în Spania, iar dacă totul decurge conform așteptărilor, urmează extinderea capacității de vânzare în toată Europa.

ADVERTISEMENT

La începutul acestui an, Cherry Auto a dat startul vânzărilor modelului SUV crossover Omoda 5 în Spania. Vânzările au mers foarte bine, mai ales că acest model este unul ieftin, comparativ cu alte automobile.

Cei de la Chery Auto își propun să se extindă și au în vedere pătrunderea pe 60 de piețe la nivel global. Momentan, totul se desfășoară cu pași mici, însă, scopul lor este să atingă cifrele dorite în maxim 3 ani.

ADVERTISEMENT

Omoda 5 a fost prezentată la Milano, acolo unde vicepreședintele Shawn Xu a vorbit despre modelul SUV, despre noutățile pe care le aduce pe piață, dar și despre planurile de viitor. În Italia, modelul Omoda 5 va fi disponibil spre achiziție abia din luna septembrie a acestui an.

Deși mașinile produse de Chery Auto sunt ieftine, pe teritoriul Europei, acestea vor suferi o modificare de preț. Mai exact, prețului inițial i se va aplica și o taxă suplimentară de 20.8%.

ADVERTISEMENT

Chinezii vor să găsească parteneri noi pentru a crește volumul de producție în Europa

În Italia, Omoda 5 va ajunge mai întâi în versiunea pe benzină, apoi va fi lansată și versiunea hibrid. Chery Auto are de gând ca până la finalul lui 2025, să producă modele ale căror combustibil să servească în diverse părți ale Europei.

Momentan, în Europa, prima piață de vânzare a mașinilor Omoda 5 este Spania. Mașinile sunt produse în fabrici din Barcelona, după ce Chery Auto a stabilit un acord cu un producător local.

ADVERTISEMENT

Cererea este foarte mare, astfel că, acum, Chery Auto caută noi parteneri pentru a dezvolta nivelul de producție din zonă. Discuțiile sunt destul de intense, mai ales că vorbim despre un model de mașină accesibil și convenabil pentru europeni.

Italia nu se lasă nici ea mai prejos și a purtat deja discuții cu producătorii auto din China, inclusiv cu Chery. Ministrul Industriei din Italia a mers în China, special pentru a crea terenul unui posibil acord.

ADVERTISEMENT
Tags:
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Reacție uluitoare după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump: E în Pennsylvania...
Reacție uluitoare după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump: E în Pennsylvania și scuipă gloanțe!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Românii care riscă să rămână fără pensie. Trebuie să depună acest document
Românii care riscă să rămână fără pensie. Trebuie să depună acest document
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca...
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca un adevărat model. Dieta MINUNE ținută de soția lui Alin Oprea. E foarte UȘOARĂ!
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai...
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai bună oră pentru românii care trec granița din Bulgaria: „Pe pod am așteptat...”