Fotbal intern

Noul nume al lui Juventus e desprins din filme! Ce denumire mistică au ales

28.06.2018 | 14:59
Noul nume al lui Juventus e desprins din filme Ce denumire mistica au ales

Noul nume al lui Juventus a fost stabilit! Formaţia bucureşteană a retrogradat în Liga a doua şi este obligată să îşi schime numele după un scandal cu formaţia din Torino. “Bătrâna Doamnă” a Italiei a contestat denumirea şi sigla echipei care a jucat meciurile pe teren propriu la Ploieşti şi la Voluntari, iar românii au fost astfel obligaţi să găsească un alt nume pentru echipă. Antrenorul Marius Baciu a dezvăluit şi care va fi acesta: pare desprins din filmele de debut ale lui Sergiu Nicolaescu!

“Nu se va mai numi Juventus Bucureşti. Această denumire va mai fi pentru câteva zile. Se va numi Dacogetica Bucureşti. E ideea domnului Ciuclea, pe care toată lumea din club a îmbrăţişat-o”a fost dezvăluirea antrenorului principal, Marius Baciu, pentru Prosport. Patronul Ilie Ciuclea este cunoscut drept un naţionalist convins, la toate meciurile de acasă ale lui Juventus răsunând imnul naţional înainte de partidă. Acest lucru a dat naştere unui scandal cu FCSB, care a fost singura echipă care a decis să nu onoreze momentul intonării “Deşteaptă-te, române!”, invocând faptul că acest lucru nu e prevăzut în regulamentul de organizare al Ligii 1.

Noul nume al Juventus îi face să scape de proces

Noul nume al echipei Juventus vine ca o schimbare de 180 de grade: până acum a fost un cuvânt din latină, acum e unul care aduce aminte de daci! Schimbarea e făcută pentru ca oficialii din Colentina să scape de un proces de durată, pe care aveau şanse infime să-l câştige, cu echipa din Torino. Numele mistic al echipei nu e o surpriză, mai ales că patronul Ciuclea e cunoscut drept un naţionalist convins. De altfel, echipa a fost în centrul unui scandal imens în Liga 1 în sezonul precedent, când înaintea unui meci cu Sepsi Sf. Gheorghe a fost pusă la staţia de amplificare a stadionului o melodie xenofobă, plină de înjurături la adresa maghiarilor!