Fotbal intern

Cine e noul şef al fotbalului românesc! Detalii uluitoare

Federaţia Română de Fotbal are un nou preşedinte, atipic pentru vremurile actuale ale fotbalului românesc. Cum favoritul iniţial, Gică Popescu, a fost încarcerat cu doar o zi înainte de...
05.03.2014 | 18:16
Cine e noul sef al fotbalului romanesc Detalii uluitoare
ADVERTISEMENT

Federaţia Română de Fotbal are un nou preşedinte, atipic pentru vremurile actuale ale fotbalului românesc. Cum favoritul iniţial, Gică Popescu, a fost încarcerat cu doar o zi înainte de alegeri, Răzvan Burleanu a obţinut şefia FRF în turul doi după o luptă aprigă cu fostul arbitru, Vasile Avram. Spre deosebire de ceilalţi candidaţi, cu multă experienţă în lumea fotbalului, la 30 de ani, Burleanu este un new entry în domeniu, însă proiectele sale au impresionat şi convins electoratul. Oarecum normal, avînd în vedere rezultatele pe care acesta le-a avut la minifotbal, România obţinînd patru titluri la rînd de campioană a Europei sub conducerea sa. În plus, în 2012, acesta a pus bazele federaţiei europene de minifotbal, care include 29 de membri afiliaţi şi care l-au votat pe Burleanu preşedinte.

Fotbalist la FCM Bacău şi doctor în ştiinţe politice

Cu toate că s-a axat pe o carieră academică după vîrsta de 19 ani, noul preşedinte al FRF a cochetat şi cu cariera de fotbalist în perioada junioratului, jucînd la grupele de vîrstă de la FCM Bacău, echipă dispărută între timp. Burleanu a ajuns şi la selecţionata de juniori a României, în acelaşi timp în care frecventa unul dintre cele mai prestigioase colegii din oraş, “Gheorghe Vrîceanu”. Paşii în fotbal i-au fost îndrumaţi tocmai de tatăl său, Gică, fost mijlocaş defensiv şi căpitan la FCM Bacău şi Ceahlăul, cluburi la care a lucrat alături de Gheorghe Chivorchian, tocmai unul dintre contracandidaţii lui Răzvan! Pînă la urmă însă, Burleanu a abandonat definitiv cariera sportivă, axîndu-se pe studii, obţinînd diploma de doctor în politici şi strategii de securitate, cu lucrarea “Refacerea parteneriatului transatlantic“.

ADVERTISEMENT

Promite fonduri europene şi programe de reconversie profesională

Studiile absolvite l-au îndrumat apoi să muncească în domeniu, motiv pentru care şi-a trecut în CV, înainte de a se axa pe minifotbal, joburi la Primăria Municipiului Bacău, Parlamentul României, Autoritatea Electorală Permanentă sau Administraţia Prezidenţială. Experienţa acumulată l-a îndrumat apoi spre domeniul în care a cunoscut primele satisfacţii, adică fotbalul, via minifotbal. Burleanu şi-a prezentat programul încă din luna noiembrie, acesta expunînd mai multe puncte importante printre care atragerea de fonduri europene pentru membrii afiliaţi, întocmirea de programe de reconversie profesională pentru jucătorii care îşi încheie cariera sau reducerea numărului de fotbalişti profesionişti începînd cu eşalonul al treilea pentru a reduce substanţial costurile cluburilor în cauză.