News

Noul rege din Thailanda a fost încoronat. Imagini de la ceremonia fastuoasă de 31 de milioane de dolari

05.05.2019 | 17:02
Noul rege din Thailanda a fost incoronat Imagini de la ceremonia fastuoasa de 31 de milioane de dolari

Noul rege al Thailandei, Maha Vajiralongkorn, a fost încoronat într-o serie de ceremonii complexe al căror cost este estimat la aproximativ 31 de milioane de dolari, lucru care a adus scandal pe scnea monarhiilor din lumea asiatică.

Noul rege din Thailandei, Maha Vajiralongkorn, a fost încoronat cu mare fast

Șeful de stat a devenit rege după moartea tatălui său, Bhumibol Adulyadej, în 2016, ce a stat pe tron 70 de ani, iar acum a venit momentul șă-și așeze pe cap ”Marea Coroană a Victoriei” care cântărește 7,3 kilograme. Ceremonia a reprezentat primul eveniment de acest gen din ultimele șapte decenii și reprezintă prima încoronare, probabil și ultima, la care vor asista majoritatea locuitorilor regatului. Oficialii guvernamentali și thailandezii au fost sfătuiți chiar de la începutul lunii aprilie să poarte culoarea galben, fiind asociată cu regalitatea, pentru a marca fastuosul eveniment. Maha, în vârstă de 66 de ani, a devenit rege la moartea tatălui său Bhumibol, în luna octombrie a anului 2016, după o domnie de șapte decenii.

Moștenitorul tronului a lămurit amânarea inițială a încoronării prin doliul purtat tatălui său, care a fost venerat de thailandezi și privit precum un părinte al națiunii, dar nu a venit și cu motive pentru prelungirea perioadei de amânare, astfel că data urcării sale pe tron a fost anunțată tocmai la începutul anului 2019. Într-un gest neprevăzut, regele s-a căsătorit cu Suthida na Ayudhya, comandanta adjunctă a gărzii sale personale, pe care a și numit-o noua regină a Thailandei, chiar cu trei zile înainte de încoronare. De altfel, circulau zvonuri de mult înainte despre o legătură romantică între Suthida și Vajiralongkorn, dar relația lor nu fusese anunțată oficial.

Noul rege din Thailanda a fost încoronat. Imagini de la ceremonia fastuoasă de 31 de milioane de dolari
Tatăl noului rege al Thailandei a fost iubit de popor
Sursă foto: hepta.ro

În Thailanda, regii sunt considerați reîncarnări ale zeului hindus Visnu

Revenind la coroană, regele a avut onoarea de a purta o tiară cu o greutate de 7,3 kilograme din aur și diamante, care este veche de peste două secole. De ce regii primesc un astfel de ”bagaj” atunci când sunt încoronați? Ei bine, cum Thailanda este o țară în mare parte budistă, cu influențe hinduse, ceremoniile au adunat împreună ritualuri budiste și hinduse, iar regii thaiandezi au fost considerați reîncarnări ale zeului hindus Visnu.

Tags: