News

Noul șef al Poliției Caracal, Costel Ghimiș, a picat concursul pentru acest post în 2017

05.08.2019 | 17:00
Noul sef al Politiei Caracal Costel Ghimis a picat concursul pentru acest post in 2017

Cutremur la vârful instituțiilor locale din Olt după cazul criminalului din Caracal. Cu toate acestea, chiar dacă au avut loc mai multe demiteri, la vârful instituțiilor par a se rostogoli aceiași oameni. Astfel, noul șef al Poliției din Caracal, Costel Ghimiș, se află din nou la conducerea instituției, după ce în 2017 a ocupat interimatul pentru acest post. Ghimiș nu a reușit însă să rămână șeful poliției din oraș pentru că a picat examenul de ocupare a postului.

Costel Ghimiș, noul șef al Poliției Caracal, a picat examenul în 2017

Costel Ghimiș va fi împuternicit în funcția de șef al Poliției Caracal pentru o perioadă de șase luni, iar Daniel Țucma a fost împuternicit în funcția de adjunct. Înainte de această numire, Ghimiș era șeful Serviciului de Ordine Publică din Cadrul Poliției Caracal în timp ce Daniel Țucma era șef al Secției Poliției Deveselu, anunță realitateadeolt.ro.

Aceștia anunță că Ghimiș a mai fost la conducerea Poliției Caracal în 2017. El a fost înlocuit din această funcție de Nicolae Mirea, cel căruia i-a luat locul după cazul Alexandrei. Cei doi au participat la același concurs pentru ocuparea funcției de la postul din Caracal. Atunci Nicolae Mirea a obținut nota 7,95, în timp ce Ghimiș a primit doar 5,80.

Fostul șef al poliției din Caracal, Nicolae Mirea *foto: digi24

Costel Ghimiș îi ia locul demisionarului Nicolae Mirea

Nicolae Mirea era șef la Poliția municipiului Caracal din decembrie 2017. Soţia sa, comisarul şef Violeta Mirea, este şeful Secţiei Poliţie Rurală Osica de Sus, care are în subordine şi Postul de Poliţie Dobrosloveni, de unde este Alexandra Măceşanu, adolescenta care ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă.

Mirea a șocat prin declarațiile făcute după felul în care a operat Poliția din Caracal: „Eu nu lucrez în dosar. Am făcut percheziţia. La percheziţii fiecare forţă şi-a făcut treaba ei. Nu ştiu ce probă a ridicat criminalistul, pompierul când a secat fântâna nu a găsit nimic mi-a făcut un proces verbal, l-am pus la dosar. Nu, nu am ce să îmi reproşez, mie şi echipei. S-a acţionat perfect. Din punctul nostru de vedere, noi ca poliţişti am asigurat perfect, nu se putea altfel”.

Mirea a ieșit la pensie, după ce a fost demis de la Caracal. El va primi o leafă de 12.000 de lei pe lună!