Fotbal intern

Noul stadion Dinamo mai are de aşteptat! Răspunsul oficial al Companiei Naţionale de Investiţii

Arena echipei Dinamo are şanse minime să fie gata până la EURO 2020.
02.04.2018 | 19:52
Noul stadion Dinamo mai are de asteptat Raspunsul oficial al Companiei Nationale de Investitii
ADVERTISEMENT

Cu echipa favorită în play-out, dinamoviştii au mai primit o veste proastă. Situaţia stadionului Dinamo este în continuare neclară, fiind şanse minime ca acesta să fie gata pentru EURO 2020. Nici studiul de fezabilitate nu a fost făcut! 

Reprezentanţii mai multor asociaţii ale fanilor dinamovişti au redactat şi înaintat mai multe întrebări către Compania Naţională de Investiţii ( CNI) cu privire la modernizarea stadionului lui Dinamo. Reprezentanţii CNI au oferit un răspuns elaborat fanilor dinamovişti. Vă prezentăm mai jos răspunsul primit de dinamovişti.

ADVERTISEMENT

Stadionul Dinamo, introdus în subprogramul ”Complexuri sportive”

“Referitor la solicitarea dumneavoastră privind construirea stadionului Dinamo ca parte a proiectului Euro2020, vă aducem la cunoştinţă faptul că CNI depune toate efoturile pe care legislaţia actuală le permite astfel încât acest obiectiv să se realizeze.

În acest sens, a fost introdus pe Lista de Sinteză a subprogramului «Complexuri sportive» noul amplasament propus de beneficiarul investiţiei, astfel încât să poată fi demarate procedurile de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, respectiv contractarea serviciilor de proiectare pentru realizarea studiului de prefezabiltate şi fezabilitate.

ADVERTISEMENT

Întârzierea în cazul acestui obiectiv, comparativ cu celalalte obiective asumate pentru Euro2020, nu poate fi imputată CNI, dat fiind faptul că amplasamentul propus iniţial de către beneficiar, conform prevederilor legale în vigoare, nu putea fi preluat şi promovat în cadrul programelor CNI.

Până la predarea de către beneficiar a unui amplasament care să îndeplinească toate condiţiile din punct de vedere legal, CNI nu a putut demara nicio procedură de promovare a indicatorilor pentru construirea unui stadion în cadrul complexului sportiv Dinamo.

ADVERTISEMENT

Totodată, vă aducem la cunoştinţă faptul că CNI a comunicat public, prin intermediul site-ului propriu, www.cni.com.ro, şi prin intermediul paginii de Facebook, orice modificare privind stadiul celor 4 obiective asumate pentru EUR02020. Acest lucru va fi realizat în continuare, până la finalizarea acestora”, se precizează în comunicatul CNI.