Fotbal intern

Noul stadion Steaua ar putea fi inaugurat cu un meci de… rugby! „Cea mai proastă mișcare”

28.04.2021 | 14:54
Noul stadion Steaua ar putea fi inaugurat cu un meci de rugby Cea mai proasta miscare
ADVERTISEMENT

Mult a fost, puțin a rămas până la inaugurarea noului stadion Steaua, așteptată cu sufletul la gură de fanii echipei care luptă în această perioadă să obțină promovarea în al doilea eșalon al fotbalului românesc. Surpriză, însă! Primul eveniment găzduit de superba arenă din Capitală ar putea fi un meci al echipei naționale de rugby.

Potrivit Prosport, Federația condusă de Alin Petrache intenționează să organizeze aici toate cele trei partide pe care „Stejarii” le vor disputa în luna iulie. Vorbim despre duelul cu câștigătoarea dintre Belgia și Olanda, din Rugby Europe Championship, precum și amicalele cu Scoția (cel mai important test din ultimul deceniu) și Japonia.

ADVERTISEMENT

La aflarea acestei vești, suporterii roș-albaștrilor au luat foc. „Să sperăm că este doar o glumă și nu intenția clubului, sau poate că cineva își dorește să ne submineze imaginea”, se arată într-un comunicat dat publicității cu puțin timp în urmă.

Stadionul Steaua, inaugurat cu un meci de rugby? Fanii nici nu vor să audă

Ar fi cea mai proastă mișcare pe care clubul Steaua ar putea să o facă, stadionul trebuie inaugurat cu un meci de fotbal și, mai ales, de către clubul CSA Steaua București!

ADVERTISEMENT

STEAUA este numele care trebuie să apară pe tabela de marcaj, pe bilet sau transmisiune, nu doar pe scaune și pe toate marcajele din jurul stadionului.

În altă ordine de idei, este un eveniment bun, prin aducerea naționalei și promovarea rugby-ului, dar nu ca meci de inaugurare. Să sperăm că este doar o glumă și nu intenția clubului, sau poate că cineva își dorește să ne submineze imaginea”, au transmis reprezentanții asociației suporterilor steliști, AS47.

ADVERTISEMENT

Alin Petrache: „Partida cu Scoția este de departe cel mai important meci test din ultimii 10 ani”

În ciuda nemulțumirilor, Federația Română de Rugby insistă ca meciurile „Stejarilor” din vara acestui an să se dispute pe noul stadion Steaua. Motivul? Autoritățile vor permite desfășurarea evenimentelor în aer liber, în limita a 25% din totalul locurilor disponibile, iar arena din Ghencea are o capacitate de 30.000 de locuri, mult peste cea a „Arcului de Triumf”.

Vom disputa, în iulie, o serie de partide extrem de importante pentru pregătirea tinerei generații pe care o avem la echipa națională acum.

ADVERTISEMENT

Sunt meciuri cu adversari din Tier 1 care vin ca urmare a rezultatelor pozitive avute de România în acest an. Partida cu Scoția este de departe cel mai important meci test din ultimii 10 ani”, a declarat președintele FRR, Alin Petrache.

ADVERTISEMENT