Fotbal international

Un nou star în Premier League?! Are 17 ani, dă cu ambele picioare şi câştigă doar 1000 de lire pe săptămână. VIDEO

29.08.2019 | 14:23
Un nou star in Premier League Are 17 ani da cu ambele picioare si castiga doar 1000 de lire pe saptamana VIDEO

Mason Greenwood poate fi noul star al lui Manchester United după plecările lui Romelu Lukaku și Alexis Sanchez. Puștiul în vârstă de 17 ani are toată încrederea din partea antrenorului norvegian Ole Gunnar Solskjaer, care a declarat de multe ori că se va baza pe Greenwood din ce în ce mai mult. Solskjaer îl apreciază pentru că îl cunoaște de mulți ani și știe ce calități are tânărul fotbalist. Cu toate acestea, Mason câștigă doar 1.000 de lire pe săptămână, lucru surprinzător în comparație cu salariile astronomice ale coechipierilor săi.

Mason Greenwood, cel mai tânăr jucător folosit vreodată de Manchester United în cupele europene

Mason Greenwood este cel mai tânăr jucător folosit vreodată de Manchester United în UEFA Champions League. Anul trecut, în meciul de la Paris cu PSG din Liga Campionilor, Mason a fost „aruncat” în ultimele 3 minute ale partidei, la scorul de 2-1 pentru englezi. În tur, pe „Old Traford”, francezii căștigaseră cu 2-0, așa că „diavolii roșii” mai aveau nevoie de un singur gol pentru a se califica în „optimi”, iar Ole Gunnar Solskjaer a decis să riște prin introducerea lui Greenwood. La ultima fază a meciului, United a obținut un penalty care a fost „transformat” de Marcus Rashford și a eliminat pe PSG.

Mason Greenwood este un produs 100% al Academiei lui Manchester United și toți antrenorii pe care i-a avut de-a lungul timpului s-au arătat foarte mulțumiți de felul în care joacă. Puștiul de 17 ani i-a uimit pe toți pentru că știe să lovească mingea la fel de bine cu ambele picioare, calitate rar întâlnită în fotbal. În timpul meciurilor, câștigă multe secunde decisive datorită faptului că nu mai stă să își potrivească mingea pe piciorul de bază. În primele 3 etape din Premier League, Greenwood nu a fost titular, dar a intrat în joc în fiecare partidă.

  • 17 ani a împlinit Mason Greenwood pe 1 octombrie

Solskjaer îl preferă pe Greenwood în fața lui Rashford sau Martial

Tehnicianul norvegian al lui Manchester United a fost întrebat pe cine preferă între Rashford, Martial și Greenwood. Solskjaer a oferit un răspuns puțin surprinzător, însă și-a justificat opțiunea: „Mason este un marcator înnăscut, mai mul decât cei doi. Sunt sigur că va profita de șansa pe care a primit-o și are tot ce îi trebuie pentru a deveni un jucător de succes. Marcarea primului gol pentru echipa mare îi lipsește și acest lucru îl apasă foarte tare. Dă bine cu ambele picioare și sunt sigur că va înscrie destul de repede”.

Coleg său, Scott McTominay, a vorbit despre potențialul pe care îl arată Greenwood la fiecare antrenament: „Mason a crescut din ce în ce mai mult la fiecare antrenament și o să vedeți mult mai multe din partea lui în scurt timp. Antrenorul nostru a fost atacant și îl va ajuta enorm să-i calce pe urme și să ajungă și el o legendă a clubului”.

  • 1 gol în 5 meciuri a marcat Mason Grenwood pentru naționala Angliei U18
  • 2 goluri a înscris Mason Grenwood în pregătirea de vară, unul cu Inter Milano și unul cu Leeds United
Mason Greenwood, în tricoul lui Manchester United. Sursă foto: hepta.ro
Mason Greenwood, în tricoul lui Manchester United. Sursă foto: hepta.ro

În academie era de neoprit

În sezonul trecut, la Academia lui Manchester United, Mason Greenwood a înscris 30 de goluri în 29 de meciuri și a primit trofeul pentru cel mai bun tânăr fotbalist al anului. Forma sa excepțională l-a adus în atenția lui Ole Gunnar Solskjaer, iar tehnicianul norvegian s-a hotărât că merită să primească o șansă în prima echipă, chiar dacă are o vârstă foarte fragedă. Antrenorul se gândește serios la titularizarea lui Greenwood, mai ales pentru că este cel mai bun executant de lovituri de la 11 metri, iar United a suferit la acest capitol în ultimele două etape, cu Wolverhampton în deplasare (1-1) și cu Crystal Palace pe teren propriu (1-2).

Mason Greenwood în meciul dintre Manchester United și Chelsea. Sursă foto: hepta.ro
Mason Greenwood în meciul dintre Manchester United și Chelsea. Sursă foto: hepta.ro

La United s-a produs o adevărată ruptură între fani și jucătorii care au ratat penalty-urile amintite, Paul Pogba și Marcus Rashford, care au primit jigniri rasiste din partea suporterilor pe conturile de socializare.

  • „Sunt extrem de bucuros și tot succesul meu li se datorează antrenorilor și colegilor mei” – Mason Greenwood la semnarea contractul cu prima echipă a lui Manchester United
  • 7.000.000 de euro este cota de piață a lui Mason Greenwood, conform transfermarkt.com
Tags: