Sport

Noul talisman al lui Răzvan Lucescu la PAOK: “Îl voi purta la toate meciurile din deplasare”

Antrenorul român al echipei PAOK este în atenția presei din Grecia, după ce ziariștii au ajuns la concluzia că de fiecare dată când a îmbrăcat un hanorac gri la meciurile din deplasare în acest sezon, formația din Salonic a câștigat.
23.09.2021 | 13:26
Noul talisman al lui Razvan Lucescu la PAOK Il voi purta la toate meciurile din deplasare
ADVERTISEMENT

În sezonul 2018/2019, Răzvan Lucescu a câștigat titlul cu PAOK fără să piardă vreun meci, performanță care nu mai fusese realizată de vreo echipă din Grecia din 1964. Gruparea din Salonic a câștigat 26 de meciuri, a remizat patru, iar golaverajul a fost impresionant: 66 de goluri marcate și doar 14 primite.

Ce talisman a avut Răzvan Lucescu în precedentul mandat

Atunci, tehnicianul român purta o căciulă de fiecare dată când meciul se juca la o temperatură de sub 0 grade. Iar după ce fanii și-au dat seama că respectiva căciulă îi poartă noroc lui Răzvan Lucescu, și-au dorit-o și ei.

ADVERTISEMENT

Ca urmare, clubul a scos la vânzare mai multe replici, la prețul de 9,9 euro bucata, iar inițiativa s-a bucurat de un foarte mare succes. Până la urmă, Lucescu a renunțat la respectivul obiect vestimentar, după ce o fetiță i l-a cerut când l-a întâlnit pe aeroport. Iar românul i-a făcut cadou căciula, pentru că sezonul tocmai se terminase.

Noul talisman i-a adus succes la PAOK

Acum, antrenorul și-a găsit alt talisman. Este vorba de un hanorac gri, pe care-l îmbracă la toate meciurile din deplasare ale lui PAOK. Și, cel puțin până acum, această inițiativă a lui are succes.

ADVERTISEMENT

Echipa greacă a câștigat toate cele patru meciuri jucate pe teren advers în acest sezon. S-a impus cu 2-0 în fața echipei croate Rijeka în returul play-off-ului din UEFA Conference League, cu același scor împotriva lui Lincoln Red Imps din Gibraltar, în prima etapă a Grupei F din aceeași competiție, iar în campionat a dispus pe 19 septembrie de Asteras Tripolis cu 1-0 și aseară de Panetolikos cu 2-1.

Cu hanoracul în Danemarca, pe 21 octombrie

După acest ultim meci, ziariștii l-au întrebat pe Răzvan Lucescu dacă are de gând să poarte hanoracul la toate meciurile din deplasare ale lui „Dikefalos”, chiar și în situația în care temperatura va fi de -10 grade. Iar el le-a reamintit care a fost prima declarație pe care a dat-o la începutul lunii iunie, după ce a fost reinstalat la PAOK.

ADVERTISEMENT

Am spus atunci că trebuie să-mi găsesc o nouă căciulă, iar unii au râs. Nu este căciulă, ci hanorac. Și-l voi purta la toate meciurile din deplasare până la finalul mandatului actual, care se încheie peste trei ani.

Vine iarna și voi căuta să-mi iau și ceva mai gros pe mine, pentru că acest hanorac nu e de iarnă. Va trebui să sufăr, dar voi suferi, pentru că nouă ne place să suferim ca să câștigăm meciurile”, a declarat Lucescu la finalul partidei de aseară, informează gazzetta.gr.

ADVERTISEMENT

PAOK va juca următorul meci în deplasare din campionat pe 3 octombrie, cu OFI Creta. În UEFA Conference League, PAOK primește pe 30 septembrie replica echipei slovace Slovan Bratislava, iar pe 21 octombrie merge în Danemarca, pentru meciul din etapa a 3-a cu FC Copenhagen.

ADVERTISEMENT