News

Noul tip de magazine care apare în România. Ar putea eclipsa total retaileri precum Lidl, Kaufland sau Carrefour

Oportunitate de afaceri pentru antreprenori: noul tip de magazine care apare în România. Acesta ar putea eclipsa retaileri precum Lidl, Kaufland sau Carrefour.
27.06.2024 | 19:30
Noul tip de magazine care apare in Romania Ar putea eclipsa total retaileri precum Lidl Kaufland sau Carrefour
Auchan lansează în România un nou tip de magazine. Sursa foto: auchan.ro
ADVERTISEMENT

Vești excelente pentru antreprenorii din România, după ce un important retailer a anunțat lansarea unui nou tip de magazine. Acesta ar putea concura de la egal la egal cu nume mari din domeniu, precum Lidl, Kaufland sau Carrefour.

Auchan lansează în România un nou tip de magazine

Auchan România lansează oficial programul de franciză. Vorbim de o nouă abordare a retailerului pe segmentul de proximitate, care este dedicat antreprenorilor din comerțul alimentar.

ADVERTISEMENT

Joi, 27 iunie 2024, a fost inaugurat primul magazin în franciză, Simply by Auchan. Acesta are locația în Popești Leordeni, județul Ilfov, se arată într-un comunicat de presă.

Acest nou magazin, cu o suprafață de peste 200 de mp, s-a deschis pe Drumul Fermei, nr. 53, Popești-Leordeni, în locul Caro Supermarket. De notat că primul francizat Simply by Auchan activează în comerț din 2012. Magazinul din Popești Leordeni este o afacere de familie deschisă în 2013.

ADVERTISEMENT

Proprietara business-ului, Alexandra Măgureanu, explică decizia de a intra în programul de franciză al Auchan prin prisma asocierii cu brandul, calității produselor Auchan, precum și a prețurilor accesibile oferite clienților.

”Lansarea programului de franciză înseamnă pentru Auchan trecerea la nivelul următor, iar acest program vine cu oportunități extraordinare. Ne dorim să punem la dispoziția antreprenorilor diferența Auchan și, totodată, să aducem produsele noastre cât mai aproape de fiecare român.

ADVERTISEMENT

Lucrăm de peste un an la consolidarea acestui model, integrând și experiența acumulată în urma parteneriatelor de anvergură dezvoltate deja, și suntem convinși că am conturat un model de succes, un pachet complet de produse, servicii și suport care ne diferențiază în piață.

Obiectivul nostru este să dezvoltăm acest concept. Vrem să punem pe harta României cât mai multe magazine Simply by Auchan în următorul an”, a spus Ionuț Ardeleanu, Director General Auchan Retail România.

ADVERTISEMENT

Cum îți poți deschide un business Simply

În același comunicat, retailerul francez prezintă lista de condiții care trebuie îndeplinite de un antreprenor care dorește să-și deschidă un ”Simply by Auchan”.

În primul rând, pentru a fi eligibil, un potențial francizat trebuie să dețină un spațiu comercial, cu specific alimentar, cu o suprafață de vânzare cuprinsă între 60-200 mp.

Ulterior, antreprenorii care operează un magazin Simply vor beneficia de suport operațional din partea Auchan. Acesta constă în ”regândirea imaginii și layout-ului magazinului, transformarea acestuia din punct de vedere al elementelor de modernitate care îi oferă un plus de atractivitate, sugestii de îmbunătățire a gamei, acces la o platformă de comandă a produselor ușor de operat, suport pentru redeschidere și sprijin continuu în operarea magazinului din partea personalului dedicat acestui parteneriat”, se arată în comunicatul citat.

Nu în ultimul rând, afaceriștii eligibili vor beneficia de un pachet de training. Aici găsesc informații operaționale despre universul Auchan, activitatea de comerț sub brandul Auchan și sistemul de franciză al retailerului

ADVERTISEMENT