Un crescător din România a vorbit despre noul tip de pește din comerț care înlocuiește somonul și care se găsește în magazinele de la noi din țară. Acesta este delicios, bogat în vitamine, dar este mai ieftin decât alte sortimente.
Peștele ocupă un loc important în dieta unei persoane care are un stil de viață sănătos și echilibrat. Acesta este recomandat a se consuma de cel puțin două ori pe săptămână pentru beneficiile pe care le aduce organismului.
Recent, în supermarketurile românești a apărut un alt fel de pește, unul care este considerat de mulți savuros. În plus, poate substitui cu mare încredere somonul, care este la mare căutare în rândul clienților.
Se numește păstrăv somonat care este, de fapt, un păstrăv curcubeu cu o dietă specială. Își schimbă culoarea pielii, însă nu și savoarea. A început să fie crescut și în păstrăvăriile din România datorită proprietăților sale.
„Nu este vreo mutație genetică, așa cum ar putea crede unii sau cine știe ce încrucișare, totul vine din alimentație. Aceeași alimentație bogată în beta-caroten care se dă și somonului de crescătorie în faza de îngrășare pentru a obține o carne roz.
Tocmai de aceea culoarea cărnii nu influențează gustul, păstrăvul somonat își păstrează gustul specific de păstrăv, ușor dulceag și cu un miros fin de mâl”, a explicat Ovidiu Fărcaș, producător, conform kanald.ro.
„Pielea groasă a păstrăvului păstrează carnea din interior foarte fragedă”, a mai spus crescătorul despre păstrăvul somonat, care se distinge datorită petelor în culorile curcubeului de pe pielea sa.
Peştele este originar de pe coasta pacifică a Statelor Unite ale Americii. A fost introdus în Europa la sfârşitul secolului al XIX-lea și este unul dintre cei mai populari din crescătoriile din țările europene, în special în cele de coastă cu climă temperată.
Păstrăvul somonat este unul dintre peștii recomandați de medici în rândul femeilor însărcinate și a preșcolarilor pentru că are un conținut ridicat de omega-3. Acesta asigură buna dezvoltare a sistemului nervos central.
De asemenea, consumul acestui aliment contribuie la o mai bună concentrare și putere de învățare, iar pe vârstnici îi protejează împotriva bolilor cardiovasculare. E unul dintre cei mai siguri pești care se găsește la ora actuală în comerț, din punctul de vedere al conţinutului de mercur.
Specialiștii mai transmit că este bogat în substanţe nutritive și proteine de înaltă calitate care contribuie la buna funcționare a organismului. Conține grăsimi, vitamina B 12, vitamina B6, niacină, potasiu, fosfor şi seleniu.