BUGET RECORD pentru noul show pregătit de fosta echipă a „Top Gear”

Bugetul noului show automobilistic pregatit de fosta echipa a "Top Gear", formata din Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May, care va fi difuzat incepand din 2016 pe serviciul video la cerere...
09.08.2015 | 17:02
BUGET RECORD pentru noul show pregatit de fosta echipa a Top Gear
ADVERTISEMENT

Bugetul noului show automobilistic pregatit de fosta echipa a “Top Gear”, formata din Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May, care va fi difuzat incepand din 2016 pe serviciul video la cerere Amazon Prime, este de aproximativ 160 de milioane de lire sterline (230 de milioane de euro).

Fostele staruri ale radiodifuzorului public britanic (BBC) au preferat pentru noul lor show gigantul american Amazon, care are numeroase operatiuni in zona online, in defavoarea televiziunii private britanice ITV si a platformei online americane Netflix, care, in ultima perioada, si-a intensificat eforturile de expansiune la nivel european.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit unui anunt facut pe 30 iulie, Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May au semnat un contract cu grupul Amazon, pentru noul lor show, care va concura cu programul “Top Gear”, ce va fi difuzat de BBC intr-o versiune relansata, care il va avea ca prezentator principal pe Chris Evans.

230 de milioane de euro pentru 36 de episoade

Din echipa noului show realizat de Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May va face parte si Andy Wilman, care a fost producator al “Top Gear”.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Wilman, emisiunea va beneficia de un buget de 160 de milioane de lire sterline, pentru 36 de episoade, informeaza contactmusic.com.

De asemenea, Amazon le-a oferit celor trei prezentatori “libertate creativa”.

Contractul semnat de Clarkson, Hammond, May si Wilman cu Amazon vizeaza realizarea a trei serii pentru serviciul pe baza de abonament Prime al Amazon. Productia pentru prima serie va incepe in curand, show-ul urmand sa fie lansat la inceputul toamnei anului 2016.

ADVERTISEMENT

Denumirea noului show al lui Clarkson, Hammond si May nu a fost inca stabilita, insa acestia nu mai pot folosi brandul “Top Gear”, care apartine BBC.

De la biplan, la nava spatiala

Noul show al fostelor staruri “Top Gear” va fi disponibil abonatilor serviciului Amazon Prime, care le furnizeaza utilizatorilor sai o uriasa arhiva de filme si show-uri TV, dar si o serie in crestere de programe originale ale Amazon, intre care se numara serialul de comedie “Transparent”, ce a castigat anul acesta doua premii Globul de Aur, si serialul de tip drama “Ripper Street”.

ADVERTISEMENT

“Top Gear”, unul dintre cele mai profitabile show-uri ale BBC, atragea pe vremea cand era prezentat de Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May aproximativ 50 de milioane de lire sterline pe an, pentru BBC Worldwide, compania prin care BBC isi desfasoara operatiunile comerciale la nivel international. Versiunea relansata a “Top Gear”, care il va avea ca star pe Chris Evans, se va intoarce la televiziunea BBC2 anul viitor.

Intr-o gluma referitoare la cheltuielile BBC cu aceasta productie, Clarkson a spus, saptamana trecuta: “Ma simt ca si cum am iesit dintr-un biplan si am intrat intr-o nava spatiala”.
BBC a anuntat, pe 25 martie, ca a decis sa nu reinnoiasca contractul lui Jeremy Clarkson pentru “Top Gear”, dupa ce starul acestui show fusese suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu producatorul Oisin Tymon.

Potrivit lui Tony Hall, directorul general al corporatiei britanice de media, aceasta decizie nu a fost luata cu usurinta. Hall a precizat insa ca “a fost depasita o limita” si acest lucru nu poate fi “trecut cu vederea”, potrivit bbc.com.

La fel ca in cazul lui Jeremy Clarkson, contractele lui James May si Richard Hammond cu BBC s-au incheiat si ar fi trebuit renegociate. Insa acestia au refuzat sa revina in postura de prezentatori ai “Top Gear” fara Clarkson.

Jeremy Clarkson este celebru pentru remarcile sale explicite si atitudinea acerba impotriva conceptului de “corectitudine politica”.

Anul trecut, Jeremy Clarkson a primit un avertisment final din partea BBC, dupa ce a fost acuzat ca a folosit o expresie rasista in timp ce filma un episod din emisiunea “Top Gear”. Acel incident a fost cel mai recent dintr-o serie mai lunga de momente controversate – intens comentate si criticate – in care a fost implicat starul britanic.

Sursă: www.ziare.com

ADVERTISEMENT