Sport

Noul trofeu al SuperLigii, prezentat într-un eveniment fastuos! Ilie Dumitrescu, maestru de ceremonii, numele campioanei va fi gravat pe cupă. Anunţ uriaş pentru viitor

Noul trofeu al SuperLigii a fost prezentat într-un eveniment fastuos la Muzeul Fotbalului. FANATIK a participat la ceremonie, unde au fost anunţate şi planurile pe următorii ani.
18.05.2023 | 16:49
Noul trofeu al SuperLigii prezentat intrun eveniment fastuos Ilie Dumitrescu maestru de ceremonii numele campioanei va fi gravat pe cupa Anunt urias pentru viitor
Glorii din fotbalul românesc, prezente la evenimentul de la Football Museum
ADVERTISEMENT

SuperLiga are un nou trofeu. Cu o greutate de 5 kilograme, construit de Monetăria Statului, în colaborare cu mai mulţi experţi în design din ţară şi străinătate, organizatorii promit că va deveni un etalon în următorii ani.

Noul trofeu al SuperLigii, prezentat într-un eveniment fastuos! Glorii ale fotbalului românesc, la ceremonie

În sezoanele precedente, campioana României primea de fiecare dată o cupă diferită, iar de multe ori au fost critici în ceea ce priveşte calitatea trofeului înmânat echipei câştigătoare. De această dată, cel puţin vizual, lucrurile stau diferit.

ADVERTISEMENT

FANATIK a participat la ceremonia de prezentare a noului trofeu din SuperLiga. Au fost prezente nume mari din fotbalul românesc şi ambasadori au Superbet, sponsorul principal al SuperLigii, precum: Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea, Florin Răducioiu, Ionel Dănciulescu sau Eric de Oliveira.

Noul trofeu al Superligii
Noul trofeu al Superligii

Ilie Dumitrescu, maestru de ceremonii!

“Mister” Ilie Dumitrescu a fost maestru de ceremonii şi a fost omul care a apăsat butonul care a adus trofeul din SuperLiga în lumina reflectoarelor şi a camerelor de filmat. La conferinţa de presă au participat Justin Ştefan, secretarul general al LPF, Orlando Nicoară, directorul eAD şi Vlastimir Vukadinovic, director de marketing al Superbet.

ADVERTISEMENT

Justin Ştefan a declarat în cadrul conferinţei că SuperLiga a crescut în toate aspectele de când a trecut prin procesul de rebranding, iar acest trofeu este încă un pas înainte pe care îl face campionatul românesc:

“Sperăm ca sezonul 2022/23 al SuperLiga să reprezinte un punct de cotitură pentru campionatul național de fotbal, iar acest trofeu să fie pe măsura momentului.

ADVERTISEMENT

Cu un număr tot mai mare de spectatori în tribune, SuperLiga revine pe un trend ascendent și își arată potențialul de creștere”, a declarat secretarul general al LPF.

Conferinţa de presă de prezentare a trofeului
Conferinţa de presă de prezentare a trofeului

Vlastimir Vukadinovic: “Pentru o perioadă de cinci ani nu întrevedem o schimbare a trofeului”

Vlastimir Vukadinovic a anunţat că sponsorul Superbet va continua parteneriatul cu Liga Profesionistă de Fotbal pentru cel puţin cinci ani, având în vedere progresele evidente făcute de SuperLiga:

ADVERTISEMENT

“Lucrurile merg foarte bine. Atunci când am participat la lansarea SuperLigii, ne-am propus ca şi obiectiv să aducem cât mai mulţi oameni la meciuri, să urmărească mai mult decât în trecut campionatul.

Cifrele pe care le avem sunt foarte îmbucurătoare. Avem şi mult tineret pe stadioane şi avem şi un campionat disputat. Este primul sezon de SuperLiga şi chiar suntem pe un drum bun împreună.

Trofeul este frumos şi am încercat alături de echipa de designeri să oferim un suflu nou, fresh. Şi din unghiul prezentării şi al importanţei ridicării trofeului. 

Pentru o perioadă de cinci ani nu întrevedem o schimbare a trofeului. Lucrurile pe care le facem împreună cu eAD, LPF şi cu cluburile sunt menite să rămână aici. Noi activăm şi în alte pieţe şi am primit felicitări pentru ceea ce am făcut cu această competiţie.

Implicăm oameni foarte abili pe parte de creaţie. Vreau să oferim un look cât mai bun viitorului în ceea ce priveşte campionatul românesc”, a spus Vlastimir Vukadinovic, directorul de marketing al Superbet.

Vlastimir Vukadinovic, directorul de marketing al Superbet (foto dreapta), alături de Justin Ştefan, secretarul general al LPF şi Orlando Nicoară, preşedintele eAD
Vlastimir Vukadinovic, directorul de marketing al Superbet (foto dreapta), alături de Justin Ştefan, secretarul general al LPF şi Orlando Nicoară, preşedintele eAD

Numele câştigătoarei, gravat pe trofeu! Duminică va fi la Ovidiu

La fel ca şi în competiţiile importante din fotbalul internaţional, numele câştigătoarei va fi gravat pe trofeu în timp real, imediat ce se va decide învingătoarea. Echipele se vor putea bucura câteva ore de trofeul original, urmând să primească o copie.

În restul timpului, iubitorii fotbalului din România vor putea admira trofeul SuperLigii în Muzeul Fotbalului, din Centrul Vechi al Bucureştiului. Prima “excursie” a noului trofeu va fi la Constanţa, duminică. Echipa lui Hagi are şansa să închidă campionatul, dacă va câştiga meciul cu FCSB.

Dacă va câştiga FCSB sau va fi remiză, deznodământul va fi amânat pentru ultima etapă, însă organizatorii au anunţat deja că au pregătit un plan de rezervă în funcţie de echipa care va ridica trofeul.

Reprezentanţii Superbet, LPF, eAD şi de la Monetăria Naţională, cu trofeul
Reprezentanţii Superbet, LPF, eAD şi de la Monetăria Naţională, cu trofeul

Ilie Dumitrescu merge pe mâna lui Hagi: “E prea puternic. Are arta de a gestiona un club de fotbal”

La finalul evenimentului, Ilie Dumitrescu a vorbit despre meciul de titlu dintre Farul Constanţa şi FCSB. “Mister” merge pe mâna gazdelor în această confruntare, argumentul principal fiind Gheorghe Hagi:

“Sunt două echipe într-o formă bună, Farul și FCSB. E clar toată lumea așteaptă acest meci. Cine e mai bun să câștige. E o muncă de un an de zile, sacrificii, ajungi la ultimul meci și ai 1000 de gânduri. Cine va fi mai puternică mental va câștiga jocul.

Hagi e prea puternic. Are arta de a gestiona un club de fotbal. Hagi e un învingător. Hagi nu are emoții, transmite forță, putere. Contează mult cum asimilează echipa toate astea”, a spus Ilie Dumitrescu.

Ilie Dumitrescu, alături de trofeul Superligii
Ilie Dumitrescu, alături de trofeul Superligii

Trofeul pe care îl va câştiga Farul Constanţa sau FCSB are 58 cm înălțime și o greutate de 5,2 kg, fiind construit dintr-un aliaj şi placat cu argint. Duminică, echipa lui Hagi are şansa să îl câştige, pe teren propriu, la Ovidiu.

ADVERTISEMENT