News

Noutăți în Liga 1! Interviuri la pauză, super flash cu “jucătorul meciului” la final! Ce schimbări spectaculoase apar. EXCLUSIV

04.07.2019 | 16:29
Noutati in Liga 1 Interviuri la pauza super flash cu jucatorul meciului la final Ce schimbari spectaculoase apar EXCLUSIV

Au mai rămas opt zile până la startul noii ediții din Liga 1 când intră în vigoare noul contract al drepturilor de televizare. FANATIK a aflat că televiziunile deținătoare de drepturi vor avea mai multe facilități înaintea, în timpul și la finalul meciului, multe modificări din regulamentul media fiind impresionante pentru telespectatori. 

Noutăți în Liga 1! Interviuri la pauza meciurilor, super flash cu “jucătorul meciului” la final!

Una dintre noutățile care vizează televiziunile o reprezintă un interviu cu antrenorul imediat după ce a fost dată foaia de joc. Astfel, interviul va avea loc la maximum 10 minute după ce se dau echipele de start, după cum scrie în articolul 85, alineatul 2 al Regulamentului Media: “Antrenorul principal al fiecărei echipe are obligația ca la 10 minute după transmiterea foii de joc, cu echipele care vor evolua să acorde un interviu reporterului deținătorului de drepturi (unul comun pentru toți radiodifuzorii). Interviul va avea maximum 2 întrebări legate exclusiv de echipa aliniată – (considernete asupra acestei), jucători titulari, rezerve (opțiunea alegerii lor), tactica preconizată, perspectiva asupra adeversarului prin prisma tacticii sau primului 11 alese de către acesta, perspectiva generală asupra jocului respectiv”

În plus, vor fi permise și interviuri cu jucătorii înainte de meci, însă până la încălzire: “Interviurile cu jucătorii sunt permise înaintea meciului, dar nu mai târziu de începerea încălzirii. Acest aspect poate fi discutat în prealabil cu ofițerul de presă al clubului”

Poate cea mai spectaculoasă inovație sunt interviurile de la pauză, la fel ca în Ligue 1. Adică, imediat după încheierea primei reprize, antrenorul sau căpitanul are obligația să acorde un scurt interviu: “Imediat după terminarea primei reprize, antrenorul prinicipal, unul dintre secunzi sau căpitanul echipei, în funcție de cine este desemnat de către club, are obligația să acorde un scurt interviu în locul stabilit de către LPF, având facilitățile necesare pentru realizarea transmiunii în direct, reporterului detinătorului de drepturi (unul comun pentru toți radiodifuzorii)”

Noutăți în Liga 1! Interviuri la pauza meciurilor, super flash cu jucătorul meciului la final! Ce schimbări spectaculoase apar. EXCLUSIV
Noutăți în Liga 1! Interviuri la pauza meciurilor, super flash cu jucătorul meciului la final! Ce schimbări spectaculoase apar. EXCLUSIV FOTO: Marian Cristescu saruta camera video dupa golul marcat

Antrenorii celor două echipe și câte doi jucători la flash

Interviurile de la pauză vor avea maximum 2 întrebări legate de joc sau de ceea va urma în repriza secundă. De notat faptul că dacă până acum eram obișnuiți ca reporterii fiecărei televiziuni care dețin drepturile să adreseze întrebări, de acum înainte, propunerea e ca interviurile dinaintea, în pauza și la finalul meciurilor (flash, super flash) să fie realizate de un singur reprezentant. Încă nu este clar ce reprezentant va veni și dacă acesta va fi al televiziunilor. în regulament este specificat: “un reprezentant comun al radiodifuzorilor deținători de drepturi”

La finalul meciului apare interviul super flash cu “jucătorul meciului”: “desemnat de deținătorul de drepturi prin reprezentanții săi de comun acord”, conform Regulamentului Media, articol 88, alineat 2.  Jucătorul nu poate refuza prezența la acest interviu.

Apoi, la final, același “un reprezentant comun al radiodifuzorilor deținători de drepturi” va efectua flash interviurile cu care eram obișnuiți. Antrenorii principali ai fiecărei echipe și doi dintre cei mai importanți jucători care să vină la microfon la alegerea Managerului Media. Însă, la flash interviuri va veni altul decât “jucătorul meciului”. Interviul flash nu poate avea mai mult de 5 minute.

Conform regulamentului, un jucător poate refuza o singură dată pe sezon prezența la flash interviuri, în cazul antrenorului nu este stipulat acest lucru. Prioritate la interviuri au antrenorii celor două echipă, primul fiind tehnicianul echipei oaspete.

Noutăți în Liga 1! Interviuri la pauza meciurilor, super flash cu jucătorul meciului la final! Ce schimbări spectaculoase apar. EXCLUSIV
Noutăți în Liga 1! Interviuri la pauza meciurilor, super flash cu jucătorul meciului la final! Ce schimbări spectaculoase apar. EXCLUSIV FOTO: Paul Batin se bucura sarutand o camera de luat vederi dupa golul marcat.

Încă nu a fost semnat niciun contract de televiziuni. Însă, cel mai probabil: Digisport, Look TV și Telekomsport vor transmite Liga 1 în noul sezon. Cu toate acestea, interviurile dinaintea startului, de la pauză și la final vor fi realizate de un reprezentant comun. O altă idee a LPFar fi ca pe microfon să fie cubul LPF și nu al televiziunilor partenere.

  • 28 de milioane de euro pe an valorează noul contract de drepturi tv pe Liga 1
  • 5 ani este durata contractului