Sport

Novak Djokovic a cerut ”scutire”, după ce a fost infectat cu coronavirus la 16 decembrie. Ce făcea sârbul a doua zi

Scandalul anulării vizei lui Novak Djokovic de către autoritățile australiene a atins un nou punct fierbinte, ”scutirea” cerută de sârb fiind făcută pentru că a fost infectat cu coronavirus la 16 decembrie.
08.01.2022 | 18:30
Novak Djokovic a cerut scutire dupa ce a fost infectat cu coronavirus la 16 decembrie Ce facea sarbul a doua zi
ADVERTISEMENT

După mai bine de 6 ore petrecute într-o cameră păzită de doi polițiști, care l-au pus să dea explicații despre documentele prezentate la intrarea în Australia, liderul ATP așteaptă verdictul dacă va fi sau nu expulzat.

Lumea tenisului este împărțită în două, după ce liderul mondial a primit interdicție de a participa la Australian Open 2022.

ADVERTISEMENT

Infectarea cu coronavirus, motivul ”scutirii” cerute de Novak Djokovic

Novak Djokovic a făcut apel la decizia autorităților australiene de a-i retrage viza de intrare în țară și astfel de a nu-l lăsa să joace la primul Grand Slam al anului, iar cazul va fi judecat luni, 10 ianuarie.

Conform AP, avocaţii sportivului au susținut în documentele depuse în instanță că Nole a beneficiat de o exceptare de la măsura obligativităţii vaccinării atunci când a intrat în Australia, deoarece a fost infectat recent cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovic nu a avut simptome, nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore”, au menţionat avocaţii.

Ei au precizat că lui Novak Djokovic i s-a emis Certificatul de Exceptare de către o comisie independentă medicală angajată de Tennis Australia, decizia fiind validată şi de o comisie a guvernului local.

ADVERTISEMENT

Djokovic, la un eveniment public la o zi după infectare

Până aici toate lucrurile par mai mult decât în regulă pentru tenismenul sârb, însă ce s-a întâmplat la finalul anului trecut arată încă o dată că Djokovic nu este adeptul vacinării împotriva Covid-19.

A doua zi după ce a fost testat pozitiv, așa cum susțin avocații săi, Novak Djokovic a participat, fără mască, la o ceremonie la Belgrad în onoarea tinerilor jucători sârbi, potrivit unei postări a Federaţiei de Tenis din Serbia pe reţelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Într-o postare difuzată pe 17 decembrie la finalul zilei, Federaţia de Tenis de la Belgrad a anunţat pe pagina sa de Facebook că ”cel mai bun tenismen de pe planetă” şi ”deţinător a 20 de titluri de Grand Slam” a acordat cupe şi diplome tinerilor jucători.

”Doar copiii premiaţi au participat la premierea care a avut loc în centrul de tenis Novak” din Belgrad ”din cauza măsurilor sanitare legate de pandemia de coronavirus”. Postarea conţine mai multe fotografii cu Djokovic alături de oficialii federaţiei şi în jur de 20 de adolescenţi, toţi fără mască.

Majoritatea presei sârbe a scris despre ceremonia din 17 decembrie. Djokovic a participat şi cu o zi înainte – ziua testului său pozitiv – la un alt eveniment public: prezentarea unui timbru omagial de către poşta sârbă. El însuşi a postat o fotografie în acest sens pe Instagram.

ADVERTISEMENT