Sporturi

Novak Djokovic a egalat recordul lui Pete Sampras! Sârbul termină al șaselea an pe locul 1

07.11.2020 | 15:01
Novak Djokovic a egalat recordul lui Pete Sampras Sarbul termina al saselea an pe locul 1
ADVERTISEMENT

Tenismenul Novak Djokovic a egalat recordul legendarului Pete Sampras, americanul fiind singurul jucător până acum care încheiase șase ani pe locul 1 în clasamentul ATP.

Sârbul a mai terminat în fruntea ierarhiei în anii 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018, iar cu performanța din acest sezon i-a devansat pe marii săi rivali Roger Federer și Rafael Nadal, care au terminat anul pe locul 1 ATP de câte cinci ori.

ADVERTISEMENT

Chiar înainte de participarea la turneul de la Viena, unde a fost eliminat în sferturile de finală, Djoko a dezvăluit că visul său este depășească recordul lui Sampras, cel care a fost idolul copilăriei sale.

Recordul lui Pete Sampras a fost egalat de Novak Djokovic

Tenismenul sârb Novak Djokovic va ocupa prima poziţie în clasamentul ATP la finalul anului, pentru a şasea oară în carieră și va egala recordul deținut de Pete Sampras, dar acest lucru a fost posibil și cu acordul lui Rafael Nadal.

ADVERTISEMENT

Conform L’Equipe, spaniolul aflat pe locul 2 ATP îl putea depăşi pe tenismenul sârb, cu condiţia să ceară un wild card la turneul de 250 de puncte de la Sofia (8-14 noiembrie). Însă organizatorii competiţiei din capitala Bulgariei au publicat tabloul principal şi Nadal nu figurează printre participanţi.

În 2020, an marcat de pandemia de coronavirus, Djokovic a câştigat patru turnee, Australian Open, competiţiile Masters 1000 de la Cincinnati şi Roma, precum şi turneul de la Dubai. El are 39 de victorii şi trei înfrângeri şi va mai juca în acest sezon la Turneul Campionilor (Londra, 15-22 noiembrie).

ADVERTISEMENT

Sârbul mai vizează recordul de săptămâni în fruntea clasamentului ATP, 310, deţinut de marele său rival, elvețianul Roger Federer. Djokovic, în vârstă de 33 de ani, are acum 293 de săptămâni.

În schimb, Novak Djokovic a rămas puțin în urma lui Federer și a lui Rafael Nadal la numărul de Grand Slam-uri câștigate. Sârbul are 17 astfel de trofee, cu trei mai mpuține decât au în palmares elvețianul și spaniolul.

ADVERTISEMENT

Roger Federer a stabilit și el în această săptămână un record greu de egalat. Deși nu a mai jucat de o bună perioadă de timp din cauza a două operații la genunchi pe care le-a suferit în acest an, elvețianul și-a asigurat prezența în Top 20 ATP pentru cea de-a o mia săptămână la rând.

ADVERTISEMENT