Sporturi

Novak Djokovic a primit o amendă imensă după incidentul de la US Open. Reacția sârbului: “Trebuie să transform totul într-o lecție!”

07.09.2020 | 11:00
Novak Djokovic a primit o amenda imensa dupa incidentul de la US Open Reactia sarbului Trebuie sa transform totul intro lectie
ADVERTISEMENT

Numărul 1 ATP, Novak Djokovic, a aflat amenda imensă pe care o va avea de plătit după ce a fost descalificat de la US Open. În timpul meciului contra lui Pablo Carreno Busta, disputat în cadrul optimilor turneului din Statele Unite ale Americii, Djokovic a lovit cu mingea o arbitră de tușă, pe parcursul unei pauze dintre puncte. Sârbul a fost descalificat din competiție.

Amenda imensă pe care a primit-o Novak Djokovic

Decizia descalificării lui Djokovic de la US Open a fost luată pe loc de către arbitrii partidei, însă eliminarea automată din competiție nu va rămâne singura pedeapsă primită de sârb. Organizatorii turneului au anunțat și amenda pe care o va primi numărul 1 ATP:

ADVERTISEMENT

“Pentru că a fost descalificat, Djokovic va pierde toate punctele adunate la US Open și va fi amendat cu suma pe care a câștigat-o în urma victoriilor din turneu. Această sumă se va adăuga celorlalte amenzi presupuse de incidentul în cauză”, se arată în comunicatul Asociației pentru Tenis din Statele Unite.

Ca urmare a victoriilor obținute pe parcursul competiției, Djokovic adunase deja 250.000 de dolari. El reușise să îi învingă pe Damir Dzumhur, Kyle Edmund și Jan-Lennard Struff înainte de a da piept cu spaniolul Carreno-Busta. Dar anunțul organizatorilor lasă loc de interpretări și este posibil să existe și alte penalități pentru sârb.

ADVERTISEMENT

Cum a reacționat jucătorul după incident

Chiar dacă a încercat să își scuze gestul și a invocat lipsa intenției în fața arbitrilor partidei, Djokovic nu a scăpat de eliminarea din turneu. Sârbul a reacționat pe contul său de Instagram și a transmis că regretă tot ce s-a întâmplat. De asemenea, el și-a cerut iertare în fața organizatorilor și arbitrei afectate de incident.

“Toată această situație m-a făcut să mă simt supărat și gol pe dinăuntru. Am verificat starea arbitrei și mi s-a transmis că, slavă Domnului, se simte bine. Îmi pare extrem de rău că i-am provocat suferință. Atât de lipsit de intenție. Atât de greșit. Nu o să îi dezvălui numele din respect pentru intimitatea sa.

ADVERTISEMENT

Cu privire la descalificare, trebuie să mă uit în interiorul meu și să îmi transform dezamăgirea într-o lecție care să mă ajute să cresc și să evoluez atât ca jucător, cât și ca om. Îmi cer iertare organizatorilor US Open și tuturor celor implicați. 

Sunt foarte recunoscător echipei mele și familiei pentru că m-au sprijinit, dar și fanilor pentru că sunt mereu alături de mine. Vă mulțumesc și îmi pare rău”, a transmis Djokovic.

ADVERTISEMENT

Așadar, Novak Djokovic va pierde tot ce a acumulat pe parcursul turneului de la Flushing Meadows, eveniment care se adaugă unui lung șir de probleme pe care sârbul le-a întâmpinat pe parcursul anului 2020, în ciuda parcursului impecabil din teren.

Totuși, Nole va rămâne pe primul loc în clasamentul ATP și după US Open. Principalul său urmăritor, spaniolul Rafael Nadal, a decis să nu participe la această ediție a US Open, însă Dominic Thiem (numărul 3 ATP) este încă în cursa pentru trofeu și se poate apropia de sârb.

ADVERTISEMENT