Sport

Novak Djokovic a revenit pe Everestul tenisului! Campion la Wimbledon 2022, la şapte luni de la scandalul care i-a pus cariera în pericol

A ratat, din pricina scandalului legat de vaccinare, Australian Open, s-a oprit la Roland Garros în fața lui Nadal, dar la Wimbledon, Novak Djokovic rămâne rege. Pune presiune pe Rafa și rescrie istoria!
10.07.2022 | 21:15
Novak Djokovic a revenit pe Everestul tenisului Campion la Wimbledon 2022 la sapte luni de la scandalul care ia pus cariera in pericol
Novak Djokovic a demonstrat la Wimbledon 2022 că este rege la All England Club. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Trei ore și 4 minute, 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3), aceasta este, în rezumat, finala Wimbledon 2022, adjudecată de Novak Djokovic în fața lui Nick Kyrgios. Sârbul a cucerit, astfel, al 7-lea său titlu la Wimbledon, al 21-lea din carieră. L-a depășit pe Federer, este la doar un pas în urma lui Nadal și, rescrie istoria tenisului pe iarba britanică.

”Djokovic e un zeu al tenisului”

”Djokovic e un zeu al tenisului”, a spus, după partidă, australianul Kyrgios. Cel care s-a aflat, pentru întâia dată în carieră, într-o finală de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Iar dacă ”zeu” este, vor spune contestatarii lui Nole, un pic prea mult, fără îndoială, nimeni nu-i poate contesta talentul indubitabil. Ca și apartenența la restrânsul grup al legendelor acestui sport.

La All England Club, este rege. A ajuns la 28 de meciuri consecutive fără înfrângere și patru titluri la rând. Iar în întreaga carieră are șapte. Tot atâtea câte a adunat Pete Sampras și cu unul sub performanța recordmanului de succese aici, Roger Federer.

ADVERTISEMENT

În plus, pe terenul central are o serie incredibilă de jocuri fără eșec ce datează din 2013! Și nu este totul. Devine primul jucător din istorie cu șapte sau mai multe trofee câștigate la două turnee de Grand Slam.

Mai mult, pune acum presiune pe Rafa Nadal. Cel care, impunându-se în Australia și la Roland Garros, are 22 de trofee de Grand Slam în palmares. Cu unul mai mult față de Novak Djokovic, sârbul luându-i deja fața lui Federer.

ADVERTISEMENT

2022, un ”roller coaster” pentru sârb

Triumful de la Wimbledon 2022 mai are însă, pentru Novak Djokovic, și o altă însemnătate. A arătat, oare pentru a câta oară, capacitatea de luptător a sârbului.

În urmă cu doar șapte luni, să nu uităm, pe când planeta era încă sub imperiul Covid-19, sârbul a ”driblat” vaccinarea. Nole a părăsit, pe ușa din dos, Australian Open, și nu erau puțini cei care puseseră cruce carierei sale.

ADVERTISEMENT

Sârbul a strâns însă din dinți. A muncit enorm, iar când spiritele s-au liniștit, a revenit pe teren. Dornic de revanșă. O dorință care a devenit și mai arzătoare după ce Rafa Nadal i-a oprit, în ”sferturi”, drumul către trofeu la Roland Garros.

Iar acum, iată, la Wimbledon 2022, Novak Djokovic a fost, din nou, un ”tăvălug”. Pentru ca, apoi, descătușat, să zâmbească, în felul său inimitabil, și să-i recucerească pe cei care i-au urmărit evoluția, live, sau în transmisiunea TV, cu o nouă declarație spumoasă.

“Am zis că învingătorul cumpără cina. De asta ai pierdut, nu?”

”Nick, te vei întoarce într-o finală, îți zic eu. Și nu doar la Wimbledon! Știu că e greu să te consoleze cineva în astfel de momente, dar ești unul dintre cei mai buni din lume pe această suprafață.

Îți doresc mult succes, te respect enorm, ești un jucător extraordinar, un mare talent. Știu că auzi asta de mulți ani. Nu credeam că voi spune atât de multe lucruri frumoase despre tine, considerând relația noastră (râde). Avem, oficial, “un bromance”.

Am zis că învingătorul cumpără cina. De asta ai pierdut, nu? Sper că e startul unei frumoase prietenii între noi! A zis că mergem la un club, dar nu i-am putut răspunde, soția mea era lângă mine. Dar să începem cu o cină și cu câteva băuturi și apoi vom vedea ce se va întâmpla”, a spus Djokovic.

ADVERTISEMENT