Sport

Novak Djokovic, afectat de punctele pierdute la Australian Open și Wimbledon. Pe ce loc încheie anul tenismenul sârb

Novak Djokovic s-a impus la Turneul Campionilor și a urcat în clasamentul ATP. Cu punctele de la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat, Nole încheia anul mult mai sus.
21.11.2022 | 19:23
Novak Djokovic afectat de punctele pierdute la Australian Open si Wimbledon Pe ce loc incheie anul tenismenul sarb
Novak Djokovic ar fi putut încheia pe o poziție mai bună în ierarhia ATP cu punctele de la Wimbledon. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a încheiat în forță anul cu o victorie la Turneul Campionilor și a terminat sezonul pe locul 5 în ierarhia ATP. Totuși, dacă organizatorii de la Wimbledon ar fi acordat punctele la turneul de pe iarba londoneză, Djokovic ar fi încheiat anul pe locul 2, în spatele liderului Carlos Alcaraz.

Novak Djokovic ar fi încheiat anul pe o poziție favorabilă cu punctele de la Wimbledon

Campionul sârb, de 6 ori câștigător la Turneul Campionilor după victoria împotriva lui Casper Ruud, va termina anul pe locul 5 în ierarhia ATP, grație succesului de la Torino. Tenismenul din țara vecină s-ar fi putut clasa pe o poziție mult mai bună la finalul anului dacă s-ar fi acordat punctele la al treilea turneu de Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Oficialii de la All England Club au interzis jucătorilor ruși și bieloruși să ia startul competiției de pe iarba londoneză, astfel organizatorii turneului au decis să nu acorde puncte pentru ediția din 2022 a turneului de la Wimbledon.

Cu punctele de la Wimbledon 2022, competiție cu care Novak Djokovic și-a adjudecat al 21-lea trofeu de Grand Slam în carieră, Nole ar fi încheiat anul pe locul 2, în fața lui Rafael Nadal. De asemenea, Novak Djokovic nu a putut să ia startul în turneul de Grand Slam de la Australian Open pentru că nu este vaccinat. Iar puncte importante s-au pierdut și aici.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic va juca la Australian Open. Mesajul lui Patrick Mouratoglou

Pe parcursul săptămânii de vis de la Turneul Campionilor, Novak Djokovic a mai primit o veste importantă. Interdicția autorităților australiene pentru Novak Djokovic a fost anulată, astfel tenismenul sârb va putea evolua la primul mare turneu al sezonului viitor.

Inițiativa a fost primită cu brațele deschise de Patrick Mouratoglou. Antrenorul Simonei Halep este convins că Novak Djokovic va scrie istorie în cursa de a-l depăși pe Rafael Nadal la numărul de cele mai multe trofee de Grand Slam. Djokovic are 21 cu unul mai puțin decât Nadal, care deține recordul.

ADVERTISEMENT

„Vestea mare pentru lumea tenisului e că Novak Djokovic va putea juca la Australian Open 2023. Ca atare, probabil va fi la cel puţin 3 Grand Slamuri anul viitor. Asta schimbă total istoria tenisului, pentru Novak are şansa să devină şi să rămână în istorie cel mai titrat jucător.

În ultimii ani – excepţie 2020 – ne-a obişnuit să câştige 2-3 Grand Slamuri pe an. Astfel, dacă va mai juca 3 sau 4 ani, şi va păstra această medie vă imaginaţi unde va ajunge? E de necrezut”, a declarat Patrick Mouratoglou, citat de tennisworldusa.org.

ADVERTISEMENT

Cum arată Top 10 ATP la finalul sezonului 2022. Carlos Alcaraz, lider în tenisul masculin

Carlos Alcaraz a scris istorie la începutul lunii septembrie, când a cucerit trofeul de la US Open, primul din carieră. Puștiul minune al Spaniei a urcat în premieră în fotoliul de lider mondial, devenind cel mai tânăr ocupant al primului loc din istorie în ierarhia ATP.

După înfrângerile lui Rafael Nadal și Stefanos Tsitsipas de la Turneul Campionilor, singurii care îl puteau depăși, Carlos Alcaraz a aflat că va încheia anul pe locul 1 ATP, primind trofeul de lider la Turneul Campionilor. Rafael Nadal și Casper Ruud completează podiumul.

Top 10 ATP la finalul sezonului 2022: 

  • 1. Carlos Alcaraz – 6820 puncte
  • 2. Rafael Nadal – 6020
  • 3. Casper Ruud – 5820
  • 4. Stefanos Tsitsipas – 5550
  • 5. Novak Djokovic – 4820
  • 6.Felix Auger-Aliassime – 4195
  • 7. Daniil Medvedev – 4065
  • 8. Andrey Rublev – 3930
  • 9. Taylor Fritz – 3355
  • 10. Hubert Hurkacz – 2905
ADVERTISEMENT