Sport

Novak Djokovic, prima apariție în public după ce a fost expulzat din Australia. Sârbul a mers la un eveniment religios

Novak Djokovic (34 de ani) a fost surprins în public pentru prima dată după ce s-a întors în Serbia. Liderul ATP a apărut la un eveniment religios din Kalemegdan.
19.01.2022 | 18:06
Novak Djokovic prima aparitie in public dupa ce a fost expulzat din Australia Sarbul a mers la un eveniment religios
Serbian tennis player Novak Djokovic (centre) departs from the Park Hotel government detention facility before attending a court hearing at his lawyers office in Melbourne, Sunday, January 16, 2022. Novak Djokovic still faces uncertainty as to whether he can compete in the Australian Open, despite being announced in the tournament draw. (AAP Image/James Ross) NO ARCHIVING
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic s-a întors într-un final în Serbia, după ce a fost expulzat din Australia, acolo unde a încercat să participe la primul Grand Slam al anului

La sosirea pe aeroportul din Belgrad, primul jucător al lumii a fost întâmpinat de o mulțime de susținători și jurnaliști, dar s-a strecurat pe „ușa din spate” și a reușit și să plece fără să ia contact cu ei.

ADVERTISEMENT

Liderul mondial se află în țara natală încă de luni, 17 ianuarie, dar timp de două zile a stat ascuns de ochii curioșilor. Miercuri, 19 ianuarie, „Nole” a fost surprins în public pentru prima dată, la biserica Ruzica din Kalemegdan.

Novak Djokovic, prima apariție în public de la sosirea în Serbia. Liderul mondial a mers la biserică

Ortodox adevărat, Novak Djokovic a mers la biserică pentru a lua parte la liturghia Bobotezei, care în Serbia se sărbătorește pe rit vechi.

ADVERTISEMENT

Potrivit jurnaliștilor sârbi de la Telegraf, oamenii prezenți la evenimentul religios au rămas cu gura căscată când „Nole” și-a făcut apariția, deoarece toată lumea se aștepta ca celebrul jucător de tenis să nu apară prea curând în public și să se focuseze pe familie.

Mai mult, „Nole” nu doar că și-a făcut simțită printre enoriași, ci a și stat la poze și autografe cu cei prezenți. Imaginile cu liderul ATP le pot da apă la moare celor care îl contestă, deoarece tenismenul a fost surprins în anumite cadre și fără mască de protecție.

ADVERTISEMENT

Djokovic e în „silenzio stampa”

Deși nu s-a ferit de oamenii prezenți la biserică și a stat alături de ei pentru poze și autografe, Novak Djokovic continuă să nu ofere declarații după ce a pierdut procesul cu autoritățile australiene.

„Îmi voi lua ceva timp pentru mă odihni și a mă recupera, înainte să fac și alte comentarii. Sunt extrem de dezamăgit pentru hotărârea de a-mi fi respinsă cererea de revizuire judiciară a decizie de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Nu mă simt confortabil că atenția în ultimele săptămâni a fost ațintită asupra mea și sper că acum putem să ne concentrăm cu toții pe tenis și pe turneul pe care îl iubesc. Le urez tuturor jucătorilor, oficialilor turneului, staff-ului, voluntarilor și fanilor toate cele bune pentru acest turneu”, au fost singurele cuvinte ale lui Novak Djokovic.

„Nole” poate rata și Roland Garros

Australian Open s-ar putea să nu fie singurul Grand Slam din 2022 la care nu participă Novak Djokovic. ATP a confirmat că la Roland Garros vor juca numai cei vaccinați, iar sârbul este, cel puțin deocamdată, împotriva injecției.

„Jucătorii nevaccinați nu vor putea participa la turneele din Franța. Jucătorii vor trebui să fie vaccinați complet pentru a putea concura sau să aibă un certificat medical care îi scutește de la vaccinare din motive medicale”, a anunțat lequipe.fr.

ADVERTISEMENT