Sport

Novak Djokovic are din nou probleme din cauza refuzului de a se vaccina. S-a retras de la ATP Masters 1.000 de la Montreal 

Fostul lider mondial ATP Novak Djokovic are în continuare interdicție de a juca în SUA din cauza refuzului de a se vaccina. Sârbul s-a retras de la turneul de 1.000 de puncte de la Montreal și riscă să rateze și US Open.
05.08.2022 | 17:33
Novak Djokovic are din nou probleme din cauza refuzului de a se vaccina Sa retras de la ATP Masters 1000 de la Montreal
Novak Djokovic s-a retras de la turneul Master 1.000 de la Montreal. Nu a primit viza de intrare în Canada din cauza refuzului de a se vaccina. Sursa foto: Sky Sports
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic continuă să refuze să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV 2, iar acest lucru îi creează numeroase probleme în a juca la unele dintre cele mai importante turnee din circuitul mondial.

Novak Djokovic a primit interdicție de a intra în Canada

Ajuns pe locul 6 în ierarhia mondială ATP după ce a ratat participarea la mai multe turnee din cauza refuzului de a se vaccina, Novak Djokovic a fost nevoit să se retragă și de la ATP Masters Montreal.

ADVERTISEMENT

Autoritățile canadiene l-au anunțat pe jucătorul sârb că nu va primi viza de intrare în țară dacă nu prezintă dovada de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV 2.

Djokovic, care a participat anul acesta, între altele, la turneele de la Roland Garros și Wimbledon, spera că va găsi înțelegere de la autoritățile canadiene.

ADVERTISEMENT

Pentru că i s-a transmis că nu i se va permite intrarea în țară, Novak Djokovic a fost nevoit să se retragă și a declarat că nu are de gând să se vaccineze.

Ratează Novak Djokovic și participarea la US Open?

Jucătorul sârb ar putea fi pus în aceiași situație peste aproximativ o lună când preconiza să participe la US Open. Ultimul turneu de Grand Slam al anului este programat în perioada 29 august – 11 septembrie, însă pentru a juca va trebui să accepte imunizare, în caz contrar urmând să declare forfait.

ADVERTISEMENT

Problemele lui Novak Djokovic au început în luna ianuarie când a intrat nevaccinat pe teritoriul Australiei, deși organizatorii turneului de Grand Slam de la Antipozi l-au avertizat că nu este bine primit în țara lor dacă nu face dovada imunizării.

Sârbul a fost băgat în carantină, judecat, și ulterior expulzat din Australia. În plus, sportivul a primit și o interdicție de trei ani de a mai evolua la Australian Open.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 35 de ani Novak Djokovic are în palmares nu mai puțin de 21 de trofee de Grand Slam câștigate, ultimul dintre acestea la Wimbledon, anul acesta.

ADVERTISEMENT