Sport

Ce se întâmplă după ce Novak Djokovic a pierdut procesul! Cine îi ia locul în programul de luni de la Australian Open 2022

În timp ce Novak Djokovic aşteaptă decizia finală în procesul pentru redobândirea vizei, organizatorii de la Australian Open 2022 au anunţat programul de luni.
16.01.2022 | 08:27
Ce se intampla dupa ce Novak Djokovic a pierdut procesul Cine ii ia locul in programul de luni de la Australian Open 2022
Cine îi ia locul lui Novak Djokovic, la Australian Open 2022, dacă va fi deportat (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT
16-01-2022
07:00

Cine îi ia locul lui Djokovic pe tabloul de la Australian Open 2022

Duminică dimineaţă, judecătorii au anunţat că Novak Djokovic a pierdut apelul şi va fi deportat din Australia. Astfel, sârbul nu va mai juca la Australian Open 2022.

Locul acestuia pe tabloul principal va fi luat de Salvatore Caruso, care îl va întâlni, în turul 1, pe Miomir Kecmanovic.

Novak Djokovic este în aşteptarea deciziei finale în procesul care a început sâmbătă noapte, însă până atunci a aflat când va juca la Australian Open 2022, dacă nu va fi deportat.

Novak Djokovic ar trebui să joace luni la Australian Open 2022. Cine i-ar putea lua locul

Duminică dimineaţă, organizatorii Australian Open 2022 au anunţat programul de luni, prima zi a turneului de Mare Şlem de la Antipozi.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu a primit o decizie finală în cazul deportării, Novak Djokovic a fost programat şi ar urma să joace luni, în seseiunea de seară, meciul cu Miomir Kecmanovic.

Dacă judecătorii vor decide ca Novak Djokovic să fie deportat, locul acestuia va fi luat de un jucător, lucky-loser, care a pierdut în runda finală a calificărilor.

ADVERTISEMENT

În prezent, pe tabloul principal au intrat deja doi jucători cu statutul de lucky-loser. Joao Sousa i-a luat locul lui Borna Coric, în timp ce Ernesto Escobedo va evolua în locul lui Pablo Cuevas.

Novak Djokovic este pe aceeaşi parte de tabloul cu Rafael Nadal

Dacă judecătorii îi vor reda viza, Novak Djokovic va începe cursa pentru cel de-al zecelea trofeu la Australian Open, iar pe drumul spre trofeu ar putea să-l întâlnească pe Rafael Nadal.

ADVERTISEMENT

Cei doi rivali ar putea să joace în semifinale, însă Rafael Nadal are parte de un traseu mai dificil. În sferturi, spaniolul ar urma să dea peste Alexander Zverev, cap de serie numărul 3.

Rafael Nadal, reacţii dure în cazul Novak Djokovic

După ce Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, Rafael Nadal a avut o replică tranşantă la adresa rivalului său.

ADVERTISEMENT

“Lumea a suferit destul. Vaccinează-te. Dacă ar vrea, ar juca fără probleme aici, în Australia. El ia propria decizie. Fiecare este liber să-și ia propriile decizii, dar apoi sunt niște consecințe, nu?”, a spus Rafael Nadal.

Rafael Nadal a avut o reacţie acidă şi sâmbătă, în prima zi a procesului în urma căruia Novak Djokovic speră să reprimească viza de Australia.

“Este foarte clar că Novak Djokovic este unul dintre cei mai buni jucători din istorie. Dar nu există un singur jucător în istorie care să fie mai important decât un turneu. Jucătorii vin şi pleacă. Dacă Novak nu joacă, Australian Open va fi un mare turneu cu sau fără el. Fiecare îşi alege drumul. Îl respect ca om şi ca sportiv. Îi doresc tot ce este mai bun. Deşi nu sunt de acord cu multe lucruri pe care le-a făcut în ultimele săptămâni”, a susţinut tenismenul spaniol.

ADVERTISEMENT