Sport

Novak Djokovic, cădere abruptă în clasamentul ATP! Fostul număr 1 mondial aproape de colaps?

Novak Djokovic plătește scump după ce a refuzat să se vaccineze, iar tenismenul sârb ar putea să iasă din top zece mondial până la finalul anului 2022.
24.06.2022 | 18:22
Novak Djokovic cadere abrupta in clasamentul ATP Fostul numar 1 mondial aproape de colaps
Novak Djokovic se află pe locul 3 în acest moment, însă nu va fi primit la Wimbledon și la US Open. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic se află în cădere liberă după scandalul COVID-19 de la Australian Open, iar asta se vede și în ierarhia mondială.

Decăderea lui Novak Djokovic: în 2021, aproape să câștige toate cele 3 Grand Slamuri, în 2022 în picaj liber

Novak Djokovic trece printr-o situație critică după ce i s-a refuzat participarea la Australian Open, unde era mare favorit, iar Ion Țiriac consideră fatală greșeala cu privire la vaccinare.

ADVERTISEMENT

Nici marii săi rivali, Rafael Nadal și Roger Federer nu trec prin momente foarte bune, fiind pentru prima oară din 2003 când cei „Trei Mari” nu se află pe niciuna din primele trei locuri din clasamentul mondial.

ATP a luat decizia ca pentru prima oară în istorie la Wimbledon să nu se acorde puncte, pentru a nu da peste cap clasamentul în absența jucătorilor ruși și bieloruși.

ADVERTISEMENT

Cel mai mult va avea de pierdut tot Novak Djokovic, campionul en-titre de la Londra. Sârbul va pierde astfel nu mai puțin de 2.000 de puncte și va cădea pe locul șapte în clasamentul ATP.

Novak Djokovic va fi cel mai probabil interzis și la turneul de Grand Slam de la US Open și celelalte competiții din SUA

Căderea în clasament a lui Novak Djokovic va fi și mai dramatică după US Open, unde sunt șanse mari să nu fie lăsat să participe fără vaccinul COVID-19 și la niciunul dintre turneele disputate în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Astfel, Novak Djokovic va ieși foarte probabil din top zece mondial și va mai pierde 1.200 de puncte. Anul trecut fostul număr unu mondial a jucat finala la US Open, însă acum ar putea cădea până pe locul 12.

Ion Țiriac l-a atacat dur pe Novak Djokovic: „A făcut o greșeală fatală! Vrea să fie o personalitate ca McEnroe sau Năstase”

Ion Țiriac l-a făcut praf pe Novak Djokovic și îl consideră inferior lui Rafael Nadal:

„Nadal este cel mai bun dintre toți! Nici Djokovic, nici Federer nu se ridică la nivelul său. Unul poate deveni ridicol, iar celălalt nu are carismă! 

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, cred că Djokovic a făcut o greșeală fatală în legătură cu vaccinul. Fatală. Pentru imaginea lui și tot, păcat, e un jucător senzațional. Vrea să fie o personalitate, ca McEnroe sau Năstase, dar nu are carismă. Așa că e un pic mai dificil. Dar fără niciun dubiu e un jucător extraordinar și e foarte muncitor. Dar nu este Nadal!”, a spus fostul mare tenismen într-un interviu pentru claytennis.com.

ADVERTISEMENT