Sport

Novak Djokovic, cetățean de onoare într-un oraș din Muntenegru. Cum a fost primit campionul sârb. Video

După ce a fost în centrul unui scandal uriaș la Australian Open 2022, Novak Djokovic a fost numit cetățean de onoare al localității Budva din Muntenegru.
28.01.2022 | 19:12
Novak Djokovic cetatean de onoare intrun oras din Muntenegru Cum a fost primit campionul sarb Video
ADVERTISEMENT

Sârbul nu a putut să-și apere titlul la Melbourne, după ce autoritățile australiene au decis să-i anuleze viza pe motiv că jucătorul este nevaccinat și ar putea fi un exemplu negativ pentru populație.

Prima competiție la care va participa liderul clasamentului ATP după toată nebunia din Australia este Dubai Duty Free Tennis Championships, competiție de 500 de puncte și premii totale de 2.115.907 de euro.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic, desemnat cetățean de onoare în Muntenegru

După ce a fost dat afară de la Australian Open 2022 pentru că este nevaccinat, Novak Djokovic este văzut ca un adevărat erou în Serbia și nu numai. Liderul ATP a fost omagiat și în Muntenegru, fiind numit cetățean de onoare al orașului Budva.

Conform AP, câteva sute de oameni s-au strâns în faţa primăriei din localitatea de la Marea Adriatică cu ocazia acestui eveniment, pentru a-şi saluta favoritul. ”Budva este cu Novak”, a fost mesajul afişat de localnici. Tenismenul a fost însoțit la eveniment de părinții săi.

ADVERTISEMENT

Mulţimea a scandat: ”Nole, Nole”, în timp ce sportivul trecea printre oameni. ”Prin eforturile şi munca dumneavoastră aţi demonstrat cum se luptă pentru familie şi popor”, i s-a adresat sportivului primarul Marko Carevic, care i-a oferit o icoană creștină ortodoxă.

Nole, prezent la evenimente religioase

Djokovic este adorat în Serbia natală și printre sârbii din Muntenegru. De când s-a întors acasă, după ce a fost expulzat din Australia, tenismenul a fost văzut vizitând biserici și participând la liturghii atât în ​​Serbia, cât și în Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Un videoclip postat pe rețelele de socializare în urmă cu câteva zile îl arăta pe Djokovic fără mască luând împărtășania de la patriarhul sârb Porfirije în cadrul unei sărbători creștin ortodoxe, folosind aceeași lingură împreună cu alți credincioși la o biserică din Belgrad.

Oamenii prezenți la evenimentul religios au rămas cu gura căscată când ”Nole” și-a făcut apariția, deoarece toată lumea se aștepta ca celebrul jucător de tenis să nu apară prea curând în public și să se focuseze pe familie. Mai mult, el nu doar că a mers printre enoriași, ci a și stat la poze și autografe cu cei prezenți.

ADVERTISEMENT

Teste contrafăcute pentru Djokovic?

În Anglia, jurnaliștii de la BBC au demarat o anchetă și au mers pe urmele evenimentelor în perioada în care Nole susține că ar fi fost infectat cu Covid-19. Rezultatele celor două teste prezentate de avocații sportivului, efectuate înainte de a ajunge în Australia, sunt, însă, în neconcordanță cu evoluția firească a centralizărilor.

Astfel, serie numerică de pe primul test, efectuat de Djokovic, conform avocaților lui la data de 16 decembrie (7371999), este mai mare decât seria numerică de pe cel de al doilea test din 22 decembrie (7320919). Jurnaliștii britanici susțin, și acest lucru este dovedit în marea majoritate a statelor care centralizează evoluția testării populației, că este o gravă eroare a sistemului medical din Serbia.

Planează, însă, și suspiciunea că cele două teste ar fi de fapt ”contrafăcute” și că astfel s-ar putea explica ”eroarea din sistemul centralizat de contabilizare a persoanelor vaccinate”.

ADVERTISEMENT